Про роботу відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла за ІI квартал 2019 року

Станом на 01.07.2019 року на квартирному обліку за місцем реєстрації при Лисичанській міській раді перебуває 755 сімей, з них правом першочергового отримання житла користуються 309 сімей, правом позачергового одержання житла — 170 сім’ї.

За ІІ квартал 2019 року на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, поставлено 17 сімей. Знято з квартирного обліку 3 сім’ї. Відмовлено у постановці на квартирний облік 1 особі.

За звітний період розподілено та надано 2 квартири повторного заселення, з них: 1 квартир надані сім’ї, яка користується правом позачергового отримання житла; 1 — сім’ї, яка перебуває у загальній черзі.

Відділом спільно з ЖЕКами продовжується інвентаризація житла, в якому тривалий час ніхто не проживає та не сплачує житлово-комунальні послуги, для визнання наймачів неприватизованих квартир такими, що втратили право користування жилим приміщенням, або визнання спадщини відумерлою у випадку відсутності спадкоємців.

У ІІ кварталі 2019 року спеціалістами відділу забезпечено організацію та проведення 6 засідань громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті міської ради. На підставі протоколів комісії підготовлено 8 проектів рішень виконкому.

Обстежено житлові умови 18 громадян, які звернулись до Лисичанської міської ради з житлових питань, та за результатами перевірки складені акти.

Заповнено 30 форм надання інформації до Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Відділом підготовлено 131 інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єктів та об’єктів нерухомого майна. Також підготовлено і видано 24 копій ордерів.

Станом на 01.07.2019 року кількість приватизованого житла складає 31482 квартири, що становить 91% усього житлового фонду, який складає 34674 квартир. За ІІ квартал 2019 року приватизовано 20 квартир комунальної форми власності. Заархівовано 21 справу.

Продовжується робота з опису приватизаційних справ постійного зберігання. Станом на 01.07.2019 року сформовано 229 справу на 6205 квартири.

За звітний період працівниками відділу розглянуто 58 звернень, заяв та листів, з них: 18 звернень від громадян, 40 звернень від установ, підприємств та організацій. Усі звернення розглянуті відділом відповідно до норм чинного законодавства.

Начальник відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житла Тетяна Перепелиця