Про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради за 2018 рік

У 2018 році робота відділу ведення Державного реєстру виборців Лисичанської міської ради (далі — відділ ведення Реєстру) була спрямована на виконання Законів України «Про Державний реєстр виборців», «Про захист інформації» та інших нормативно-правових актів з питань забезпечення конституційних прав громадян на території м.м. Лисичанська, Привілля, Новодружеська.

У своїй роботі відділ ведення Реєстру використовує автоматизовану інформаційно-телекомунікаційну систему «Державний реєстр виборців» (далі — АІТС «ДРВ»), яка призначена для зберігання та обробки даних, що містять відомості про громадян України, які мають право голосу на виборах різних рівнів у відповідності до вимог статті 70 Конституції України.

Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною базою даних, яка містить персональні дані усіх виборців України.

Працівниками відділу налагоджено тісну співпрацю із суб’єктами подання відомостей про виборців, визначеними статтею 22 Закону України «Про Державний реєстр виборців». В нашому місті це Лисичанський МВ УДМС України у Луганській області, Лисичанський МВ ДРАЦС ГТУЮ у Луганській області, Кадіївський МВ ДРАЦС ГТУЮ у Луганській області, Алчевський МВ ДРАЦС, відділ адміністративних послуг Лисичанської міської ради, Лисичанський міський суд Луганської області, Лисичанська центральна міська лікарня.

Упродовж 2018 року вказаними суб’єктами було надано до відділу ведення Реєстру 289 відомостей періодичного поновлення стосовно 12480 виборців.

За результатами опрацювання до бази даних Реєстру внесено 14150 змін до записів про виборців, в тому числі:

— включено до Реєстру нових записів — 811;

— знищено записів про виборця — 2014;

— внесено змін до ідентифікаційних та службових даних виборців — 2904;

— зміни виборчої адреси та встановлення відмітки «вибув» — 5472;

— відхилено записів — 2949.

За результатами проведених дій начальником відділу видано 751 наказ.

Протягом 2018 року було підготовлено та направлено 67 запитів стосовно 570 записів щодо уточнення персональних даних виборців:

— 41 запит — до Лисичанського МВ УДМС України у Луганській області;

— 24 запита — до відділу адміністративних послуг Лисичанської міської ради;

— 2 запита — до Лисичанського міського суду.

Після отримання відповідей на вказані запити до бази даних Реєстру були внесені відповідні зміни.

За звітний період до відділу ведення Реєстру із заявами звернулися 331 виборець, зокрема, щодо зміни ідентифікаційних даних — 228 осіб, щодо зміни виборчої адреси — 51 особа, щодо включення до бази Реєстру — 52 особи. Всі заяви розглянуті та по всіх прийнято відповідні рішення.

Упродовж 2018 року згідно зі статтею 21 Закону України «Про Державний реєстр виборців» у відділ ведення Реєстру звернулось 1325 виборців з тимчасово окупованої території Луганської та Донецької областей, Автономної Республіки Крим з письмовим запитом щодо змісту їх персональних даних у Реєстрі. Мета отримання інформації — переоформлення документів, що підтверджують особу та громадянство України, внесення даних про реєстрацію місця проживання. Всі запити розглянуті та по всіх прийнято відповідні рішення.

Службою розпорядника Реєстру до нашого відділу було передано у вересні цього року пристрій (кардрідер) для зчитування інформації паспортів громадян України з безконтактним електронним носієм у формі ID-картки. На робочу станцію відділу було встановлено відповідне програмне забезпечення та введено пристрій в експлуатацію.

Візуальний та автоматизований контроль за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру здійснюється постійно в порядку, встановленому розпорядником Реєстру.

Усі заходи, спрямовані на попередження порушення конфіденційності, цілісності і захисту інформації під час її обробки в реєстрі, виконуються згідно з календарним планом робіт по захисту інформації, затвердженому Службою розпорядника реєстру.

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців О.В. Горшкова