Про роботу відділу комп'ютерного забезпечення Лисичанської міської ради в 2017 році

Відділ комп’ютерного забезпечення Лисичанської міської ради займався впровадженням нових інформаційних технологій. Була оптимізована локальна інформаційна мережа Лисичанської міської ради з керованим доступом до мережі Інтернет та системою захисту від зовнішніх кибератак.

Здійснюється технічна підтримка сайту Лисичанської міської ради та його електронної пошти. Створений і підтримується сайт Новодружеської міської ради. В процесі створення сайти для УПСЗН і відділу освіти.

За допомогою іноземних партнерів з UCBI був здійснений запуск електронного реєстру територіальної громади та системи управління електронною чергою в Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) м. Лисичанська. Надаємо технічну підтримку Центру з надання адміністративних послуг.

Упродовж усього звітного періоду відділ обслуговує комп’ютерну техніку міської ради, своєчасно проводить заміну картріджів лазерних принтерів, проводить заходи по антивірусному захисту комп’ютерів та даних. Надаємо технічну підтримку в проведенні сесій міської ради, презентацій, семінарів, відеоконференцій. Впроваджуємо передові методи роботи з обчислювальною технікою. Консультуємо працівників міської ради в рамках своєї компетенції.

У зв’язку з випадками вірусних атак, що почастішали, для підвищення безпеки мережі і поліпшення антивірусного захисту здійснили високошвидкісне оптоволоконне підключення провайдером «Lurenet» до мережі Інтернет тих служб, управлінь і відділів міської ради, що знаходяться за адресою м. Лисичанськ, вул. Сєвєродонецька, 62. Відділи буде підключено до локально-обчислювальної мережі Лисичанської міської ради із здійсненням заходів щодо її захисту і безпеці від зовнішнього впливу. Це підключення має більшу швидкість доступу до Інтернет (тариф Unlim 40 Мбіт/с) і меншу вартість (100 грн. в місяць), чим підключення від Укртелекому (200 грн. в місяць за 24 Мбіт/с).

Було здійснено закупку комп’ютерної техніки для оновлення парку і створення нових робочих місць у відділах, службах і управліннях міської ради. Встановлено МФУ формату А3 (у відділі по роботі з листами та зверненнями громадян), що дозволяє знизити витрати на друк документів. Закуплено комп’ютери і МФУ для Центру з надання адміністративних послуг і обладнано робочі місця.

Спільно з відділом внутрішньої політики проведена робота щодо своєчасного розміщення необхідної інформації Лисичанської міської ради на «Єдиному порталі відкритих даних» http:\\data.gov.ua.

Підтримуємо працездатність програмного комплексу «Нормативні акти України» і системи «Кадри», встановлених у відділі юридичної та кадрової роботи.

Відповідно до прийнятої «Міської програми профілактики злочинності на період 2016-2017 років», створена міська система відеоспостереження, яка продовжує розширюватися. Також впроваджені і обслуговуються система відеоспостереження міської ради, управління власності і система відеоспостереження ЦНАП. На сьогодні з метою відеомоніторингу встановлено три відеосервери в міський відділ національної поліції, в Управління патрульної поліції і міський відділ СБУ. Всього в експлуатації 30 відеокамер, з них за звітний період встановлено 26 відеокамер. Робота в даному напрямку триває. Окрім Лисичанська були підключені до системи відеоспостереження Новодружеськ та Привілля.

Головний спеціаліст відділу комп’ютерного забезпечення Олена Ракова