Про роботу відділу адміністративних послуг Лисичанської міської ради за І півріччя 2017 ріку

Відділ адміністративних послуг є суб’єктом державної реєстрації у сферах державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також органом реєстрації у сфері реєстрації місця проживання/перебування, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб.

Відділ адміністративних послуг здійснює матеріально-технічне та організаційне забезпечення діяльності Центру надання адміністративних послуг у м. Лисичанську (далі — ЦНАП).

ЦНАП функціонує з 31.12.2013. Адміністративні послуги в ЦНАП надаються через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг, адміністраторами безпосередньо та державними реєстраторами нерухомості і бізнесу.

Станом на 01.07.2017 через ЦНАП надаються 87 послуг: 78 через адміністратора або державного реєстратора, 9 — безпосередньо державним кадастровим реєстратором в приміщенні ЦНАП

Суб’єктами надання адміністративних послуг, в тому числі з видачі документів дозвільного характеру, а також з видачі зареєстрованих декларацій є 10 виконавчих органів міської ради та органа виконавчої влади.

За І півріччя 2017 року всього надано 47,7 тис. адміністративних послуг, що є найбільшим показником в Луганській області, в тому числі:

— у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно — 877 послуг;

— у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців — 1153 послуг;

— у сфері реєстрації місця проживання/перебування, зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб — 41576 послуг.

Через ЦНАП надано 38,2 тис. консультацій. До того ж здійснюється онлайн-консультації суб’єктів звернення через офіційний веб-сайт ЦНАП.

Надання адміністративних послуг здійснюється на підставі інформаційних та технологічних карток, затверджених суб’єктами надання адміністративних послуг. Порушень термінів надання адміністративних послуг немає. Відділом постійно проводиться моніторинг якості надання адміністративних послуг.

У І півріччі завершено роботу з підвищення ефективності реєстрації місця проживання за підтримки Проекту «Українська ініціатива з підвищення впевненості» (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID. В рамках підписаної грантової угоди між Проектом та Лисичанською міською радою для ЦНАП придбано програмне забезпечення «ЦНАП SQS» та електронну систему керування потоками клієнтів, що дозволило значно скоротити час прийому заявників щодо реєстрації місця проживання, впорядкувати черги та зменшити навантаження на працівників Центру.

Начальник відділу — державний реєстратор О. О. Литвинюк