Про роботу Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства у 2015 році

Протягом 2015 року Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства здійснювало координацію та методичне керівництво діяльності 13 комунальних підприємств: КП ЛЖЕК №№ 1, 3, 5, 6, 8, КП «Лисичанськтепломережа», ЛКСП «Лисичанськводоканал», КП «Лисичанськміськсвітло», КП «Лисичанський Шляхрембуд», ЛКАТП 032806, КП «Лисичанська ритуальна служба», КП ЛМР «Електроавтотранс», КП «Лисичанське тролейбусне управління».

Управління включає в себе 5 відділів: житловий та комунальний відділи, відділ комунальної енергетики, відділ бухгалтерського обліку, відділ планування та економічного аналізу, а також підбирачів довідкового та інформаційного матеріалу — так звана служба «05».

За 2015 рік до управління надійшло 1364 вхідних документів, з яких 36% від установ вищого рівня, інші документи надходили від підприємств та установ міста, народних депутатів та депутатів міської ради, правоохоронних органів і т.д. Крім того, надійшло 520 звернень громадян через відділ по роботі з листами та зверненнями міської ради та 150 звернень на адресу управління або під час особистого прийому начальника управління. Вихідна кореспонденція управління за 2015 рік налічує 1364 документа. Надано відповідь на 541 звернення громадян отриманих через відділ по роботі з листами та зверненнями міської ради та на 150 звернень громадян отриманих безпосередньо управлінням.

В 2015 році спеціалісти управління приймали участь в розробці програм розвитку житлово-комунального господарства та заходів з благоустрою територій міста як довгострокового, так і оперативного характеру, координували розробку планів капітального ремонту та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства, комплексних заходів з підготовки комунальних підприємств та житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період.

Спеціалістами управління розроблено 34 інвестиційних проекти на капітальний ремонт автодоріг та житлового фонду (відповідно 28 та 6), які подано на конкурс інвестиційних програм та проектів Луганського відділу Фонду регіонального розвитку України, які, за умови перемоги, будуть виконуватись в 2016 році за рахунок державного бюджету при співфінансуванні з місцевого бюджету.

У 2015 році на виконання своїх функцій управлінню було виділено 22281,41 тис.грн., у тому числі за рахунок коштів місцевого бюджету 9736,18 тис.грн. Фактично використано 20295,19 тис.грн., у тому числі за рахунок коштів місцевого бюджету 9266,65 тис.грн. Залишок невикористаних коштів місцевого бюджету склався загалом в результаті економії енергоносіїв, уточнення обсягів підчас виконання та зменшення вартості робіт.

За рахунок субвенції держбюджету місцевим бюджетам на відновлення інфраструктури Луганської області виконано капітальний ремонт 6 автодоріг міста: вул. Первомайська, вул. Артемівська, вул. Гора Кірова, вул. Ген. Потапенка, вул. Свердлова, вул. Жовтнева. При запланованих 12320,0 тис.грн. фактично використано 11028,55 тис.грн.

За рахунок місцевого бюджету виконані такі заходи:

— капітальний ремонт покрівель на суму 1199,7 тис.грн.,

— капітальний ремонт пасажирських ліфтів на суму 249,7 тис.грн.,

— капітальний ремонт системи опалення будівлі військкомату (вул. Мічуріна, 22) на суму 314,9 тис.грн.,

— капітальний ремонт водопровідно-насосної станції «Білогорівська» — на суму 398,98 тис. грн.,

— капітальний ремонт ліній зовнішнього освітлення — 307,83 тис.грн.,

— розробка проектно-кошторисної документації для проведення капітальних ремонтів автодоріг міста — 27,3 тис. грн.,

— обстеження житлового фонду, пасажирських ліфтів на суму 148,65 тис. грн.,

— поточний ремонт автодоріг м.Лисичанськ на суму 2744,95 тис.грн.,

— утримання та поточний ремонт зелених насаджень — 287,66 тис.грн.,

— утримання та поточний ремонт ліній зовнішнього освітлення — 1956,91 тис.грн.,

— утримання та поточний ремонт технічних засобів регулювання дорожнім рухом (світлофорів) на суму 82,81 тис.грн.,

— утримання доріг міста на суму 339,3 тис. грн.,

— утримання тротуарів — 102,66 тис.грн.,

— захоронення безрідних громадян на суму 46,5 тис. грн.,

— благоустрій кладовищ — 185,5 тис.грн.,

— залучення осіб, які визнані безробітними, на виконання громадських робіт з благоустрою та санітарного очищення територій міста — 241,81 тис. грн.,

— переоснащення матеріальної бази підвідомчих організацій — 626,32 тис.грн.

Впродовж 2015 року спеціалістами управління підготовлено 18 проектів рішень виконкома Лисичанської міської ради з питань роботи комісій з благоустрою територій міста, з поводження з безхазяйними відходами, по видаленню аварійних дерев, 9 проектів рішень Лисичанської міської ради та її виконкома з питань встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, тарифів на проїзд в міському електро- та автотранспорті, 4 проекти рішень щодо затвердження та перегляду програм розвитку, 7 проектів рішень з питань обстеження житлових будинків та виведення приміщень з житлового фонду.

Спеціалістами управління проводився контроль за додержанням громадянами, а також підприємствами, установами та організаціями міста «Правил благоустрою територій м.м. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля». Проведено 34 рейди, видано 135 приписів за ст. 152 КоАп України.

Начальник Управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі житлово-комунального господарства І.В. Корякин