До уваги споживачів, які мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг!

Звертаємо увагу на зміну порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Починаючи з жовтня 2019 року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 пільги надаються у грошовій формі.

Розраховані органами соціального захисту населення суми пільг перераховуватимуться АТ «Ощадбанк» для подальшого проведення ним розрахунків з надавачами житлово-комунальних послуг за кожного конкретного пільговика (безготівкова форма).

Пільговикам, які до 15 жовтня (в подальшому до 15 травня) подали заяву до органу соціального захисту населення на отримання пільги готівкою, виплата буде здійснюватися у готівковій формі у зазначений у заяві спосіб (банк або пошта).

У зв’язку з цим платежі за послуги нараховуються підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг у повному обсязі, без врахування знижки, яка надається пільговику.

У разі отримання готівки пільговик має сплатити спожиті послуги повністю. Інші пільговики сплачують, як і раніше, частину платежу, а суму пільги за них перерахує надавачам послуг АТ «Ощадбанк» (за наявності даних про номер мобільного телефону пільговик отримає інформаційне повідомлення від банку про проведені платежі).

Враховуючи, що відповідний механізм запроваджується в Україні вперше, можуть бути випадки (з технічних причин) не нарахування окремим особам суми пільги за жовтень 2019 року. У такому разі сума пільги за жовтень буде донарахована в наступному місяці. Про це в своєму листі від 25.10.2019 акцентував увагу заступник міністра Міністерства розвитку громад та територій України Едуард Кругляк.

Інформацію з питань, пов’язаних з нарахуванням пільг, можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради за адресою: вул. Малиновського, 22а, каб. №№ 27, 28, 29, 32, або за телефонами 7-24-77, 7-30-83, моб. 066 861 78 28.

Управління працює з понеділка по п’ятницю з 8.00 до 17.00, в п’ятницю з 8.00 до 16.00, перерва з 12.00 до 12.48.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради