До уваги законних представників дітей з інвалідністю та дітей віком до двох років, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності

invalidnostЗ 01 вересня 2017 року в м. Кремінна Луганської області відновила свою роботу комунальна установа «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження».

КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» є реабілітаційною установою регіонального рівня, цільовим призначенням якої є здійснення комплексу реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю, а також дітей, які мають ризик отримати інвалідність, спрямованих на попередження (запобігання), зменшення або подолання фізичних, психічних розладів, коригування порушень розвитку, навчання основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, проведення медичного супроводу дітей з інвалідністю, створення умов для їх максимальної інтеграції у суспільство та забезпечення підготовки батьків, що виховують дітей з інвалідністю, до продовження реабілітаційного процесу поза межами центру.

Для забезпечення своєчасної, доступної допомоги сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю і проживають на віддалених територіях, на базі центру створена служба соціального патронажу.

Фахівцями центру запланована робота виїзних груп в січні — лютому 2018 року у м. Лисичанськ для проведення первинного психо-педагогічного обстеження дітей з інвалідністю та надання консультації батькам.

За більш детальною інформацією щодо отримання направлення на реабілітацію звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Малиновського, 22а, каб. № 4, тел. 7-30-27 з понеділка по четвер з 8-00 до 17-00, у п’ятницю з 8-00 до 16-00, перерва з 12-00 до 12-48.

Телефон для довідок щодо умов проходження реабілітації в Центрі: +380667551575.

Управління праці та соціального захисту населення