Відбулося засідання Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей Лисичанської міської територіальної громади

Стан проведення оздоровчої кампанії 2024 року обговорили на засіданні Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей Лисичанської міської територіальної громади.

Під час заходу, що відбувся 9 травня, члени Координаційної ради та запрошені зазначили, що робота в цьому напрямку розпочата.

Скористатися оздоровчими послугами за рахунок коштів державного бюджету можна в рамках експериментального проєкту з організації оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за принципом «гроші ходять за дитиною» та в МДЦ «Артек».

Направлення дітей пільгових категорій до дитячого центру «Артек» здійснюється відповідно до розподілу путівок. Впродовж квітня-грудня 2024 року в МДЦ «Артек» (Закарпаття та Київ) передбачено 11 тематичних змін. Отримали на сьогодні послуги оздоровлення в МДЦ «Артек» 2 дитини (в першу зміну) та 1 дитину буде направлено на другу зміну.

Окрім того, ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» приймає дітей у віці 6-14 років, без супроводу батьків, з захворюваннями органів дихання (пульмонологічний профіль). Санаторій розташований у м. Яремча, Івано-Франківської області. Щодо отримання санаторного лікування батьки або законні представники дітей можуть звернутися до лікаря-педіатра або лікаря загальної практики та сімейної медицини ЦПМСД, з яким укладено декларацію на медичне обслуговування дитини. З початку 2024 року до санаторію «Прикарпатський» направлено 7 дітей.

Також планується забезпечення відпочинком дітей громади, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, за рахунок коштів місцевого бюджету.

Окремо обговорено питання організації роботи груп літнього дозвілля для дітей при гуманітарних хабах громади у містах Дніпро та Київ.

Голова Координаційної ради, заступник начальника міської військової адміністрації Оксана Волошина, наголосила на необхідності злагодженої роботи щодо організації та проведення оздоровчої кампанії 2024 року, а також інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо порядку забезпечення дітей оздоровчими послугами.

Нагадуємо, що консультації з питань оздоровлення і відпочинку дітей можна отримати в управлінні соціального захисту населення за телефонами: 099 273 12 56 (Оксана), 050 982 08 74 (Наталія).