Валерій Шибіко: «Впевнений, що через деякий час в нас буде інший конкурс під назвою «Звільнення Лисичанська та його відбудова»

441966269_763403359309427_3499913004282348529_nСьогодні, 17 травня, начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко долучився до презентації проєктів творчого конкурсу учнівських, студентських проєктів «З Україною в серці: міста - герої, події, особистості».

«Велика вдячність викладачам, учням, студентам, які виконували ці проєкти. Роботи, представлені сьогодні, виконані на високому рівні. Впевнений, що через деякий час в нас буде інший конкурс під назвою «Звільнення Лисичанська та його відбудова», - зазначив начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко.

Цього року учні й студенти презентували проєкти у напрямках:

Подробнее...

Працівники КП "Cхідна НOВА" відремонтували підлогу в будинку лисичанина, ветерана війни Максима Сліпця

Комунальне підприємство «Східна НОВА» за підтримки Лисичанської міської ВА відремонтували підлогу лисичанину, ветерану російсько-української війни Максиму Сліпцю.

«Хлопці завжди приїжджають з гостинцями та позитивними емоціями. Щиро дякую за професійну роботу, людяність та підтримку!», - зазначила волонтерка, яка опікується ветераном з Лисичанська Вікторія Бобіта.

Ремонт в одній з кімнат будинку Максима, виконали працівники КП задля безпечного пересування по будинку на кріслі колісному.

Валерій Шибіко: Опіка й підтримка військових та ветеранів війни - наш святий обов'язок!

441178410_761384832844613_8108533335013676179_nДнями начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко відвідав ветерана російсько-української війни Максима Сліпця.

Максим Сліпець – мешканець Лисичанської територіальної громади. З 2018 року – військовослужбовець Збройних сил України. На початку 2022 року під Мар’янкою отримав тяжке поранення.

 «Зараз Максим мешкає на території Кіровоградської громади, переміщується на кріслі колісному та має певні потреби. Ми допомагаємо та будемо допомагати й надалі в межах можливостей військової адміністрації та волонтерів. Наразі працівники комунальних підприємств нашої громади допомагають робити ремонтні роботи з облаштування будинку, в якому мешкає Максим», - розповів начальник Лисичанської МВА Валерій Шибіко.

МОМ продовжує підтримувати дітей-переселенців в Київському шелторі-хабі

Міжнародна організація з міграції продовжує підтримувати дітей-переселенців в Київському шелторі-хабі, яким опікується Лисичанська громада

«Мене заспокоює, що майданчик розташований на території гуртожитку, тут огороджено та безпечно — можна відпускати Ренату грати саму», — ділиться Олена, переселенка з Лисичанська, яка проживає в гуртожитку в Києві з 5-річною донькою.

У гуртожитку проживає понад 300 переселенців здебільшого з Луганської та Донецької областей, серед них — понад 80 дітей, які потребують безпечних та сучасних місць для проведення дозвілля.

Подробнее...

Начальник Лисичанської МВА вручив подяку волонтерці, яка опікується ветераном з Лисичанська

Начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій Шибіко зустрівся з волонтеркою Вікторією Бобітою, яка опікується ветераном з Лисичанська Максимом Сліпцем.

Максим отримав важке поранення на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, боронячи рідну Україну.

Щиро вдячні Вікторії Бобіті за активну громадянську позицію, особистий внесок в організацію та надання допомоги Захисникам та Захисницям, небайдуже ставлення й безкорисливу допомогу та підтримку.

Разом до Перемоги!

Юрій Широков: "Я не міг не заїхати до наших дітей"

Відомий волонтер Юрій Широков завітав до дітей, які мешкають в малому груповому будинку «Світанок», що на Кіровоградщині.

«Я прямую на Херсонщину з гуманітарною місією. Проїжджав повз Олександрію. Я не міг не заїхати до наших дітей, які тут мешкаю. Завіз дітям та мешканцям «шелтору» фрукти» - розповів волонтер Юрій Широков.

Окрім вітамінів волонтер презентував малечі надувний басейн, який буде в нагоді в спекотні дні.

Репортаж Лисичанської МВА з місця подій дивіться за покликанням - https://youtu.be/4ss6Cjznq-0

Подробнее...

Керівництво Лисичанської МВА спільно з очільником Луганщини привітали 99 річного ветерана Другої світової війни

З нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років керівництво Лисичанської МВА спільно з очільником Луганщини Артемом Лисогором привітали 99 річного мешканця Лисичанської громади, ветерана Другої світової війни Голуба Миколу Федоровича.

Микола Федорович пережив найстрашніші періоди свого життя - Голодомор, Другу світову, отримавши два поранення.

Ветеран звільняв південь України, Молдову, пройшов Польщу та дійшов до Берліна.

Після війни здобув освіту та пішов працювати на шахти Луганщини.

Подробнее...

Начальник Лисичанської МВА разом з очільником Луганської ОВА вшанували пам'ять полеглих воїнів Другої світової війни у Києві

Начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко разом з очільником Луганської ОВА Артемом Лисогором поклали квіти, вшанувавши пам'ять полеглих воїнів Другої світової війни до монумента воїнам-танкістам - визволителям Києва.

8 травня, в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом.

До покладання квітів долучилися діти війни, безпосередні учасники тих страшних подій.

Подробнее...

Від дощовиків для військових до одягу для брендів: історія успіху переселенця з Луганщини

Дмитро Косілкин родом із Лисичанська. У рідному місті виготовляв верхній дитячий одяг та головні убори з натуральних матеріалів.

Через повномасштабне вторгнення разом із родиною був вимушений покинути місто та переїхати до Дніпра.

Там розпочав усе з нуля. Спочатку виготовляв дощовики для військових. Але мріяв повернутися й відновити повноцінну роботу свого цеху.

Для збільшення обсягів та розширення асортименту продукції потрібне було нове обладнання. Власних коштів не вистачало, тож Дмитро подав заявку на грант до Проєкту USAID.

Подробнее...

Протягом квітня ВПО з Луганщини отримали 5676 харчових наборів у хабах Лисичанської громади

Протягом квітня ВПО з Луганщини отримали допомогу у вигляді 5676 харчових наборів та 361 одиницю непродовольчої допомоги в стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації.

За квітень ЦНАП у м.Лисичанську, що має відділені робочі місця адміністраторів у гуманітарних хабах міст Дніпро, Київ, Полтава, Обухів, Запоріжжя, Одеса, Хмельницький, надав 415 адміністративних послуг, опрацьовано 127 повідомлень про пошкоджене майно.

Подробнее...

В Лисичанському Малому груповому будинку «Світанок» новий вихованець

У квітні, по досягненню трьох років, Дмитра, дитину, позбавлену батьківського піклування, повернуто до Лисичанської громади. Відтепер хлопчик проживає й виховується в Малому груповому будинку «Світанок», що на Кіровоградщині.

Дмитро народився в місті Лисичанськ, але через те, що його сім’я перебувала в складних життєвих обставинах, дитину було тимчасово влаштовано до Луганського обласного дитячого будинку. Згодом, хлопцю було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

Подробнее...