Порядок видалення дерев на території міста Лисичанськ

Шановні мешканці міста! До вашої уваги пропонуємо Порядок видалення дерев на території міста Лисичанськ.

1. Подання заяви фізичної або юридичної особи про видалення зелених насаджень в центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

2. Після надходження заяви управління житлово-комунального господарства військово цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області утворює комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості (далі - комісія), до складу якої входять представники заявника, балансоутримувача ЛКАТП 032806, управління житлово-комунального господарства військово цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області, державної екологічної інспекції у Луганській області.

3. Комісія у п'ятиденний строк після її затвердження визначає стан зелених насаджень, розташованих на земельній ділянці, і їх відновну вартість та складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню (далі - акт), за формою, затвердженою Мінрегіоном.

4. Голова комісії готує в п'ятиденний строк проект розпорядження керівника військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області про видалення зелених насаджень, в якому зазначається інформація про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і залишаються на земельній ділянці.

5. Керівник військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області у місячний строк після надходження зазначеного проекту розпорядження про видалення зелених насаджень приймає відповідне рішення і видає наступного дня заявнику його копію для оплати відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

6. Ордер на видалення зелених насаджень управління житлово-комунального господарства військово цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області видає не пізніше наступного робочого дня після подання заявником документа про сплату відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню та передає адміністратору ЦНАПу.

7. Адміністратор ЦНАПу видає ордер на видалення зелених насаджень заявнику за фактом надання квитанції про сплату відновної вартості (у разі необхідності).

Додатково інформуємо, що сплата відновної вартості зелених насаджень не проводиться у разі:

- знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;

- ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

- проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

- досягнення деревом вікової межі;

- ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації;

- та в інших випадках передбачених постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників в населених пунктах» від 01.08.2006 № 1045.

Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач ЛКАТП 032806 на підставі акту, що складається відповідно до пункту 3 цього Порядку.

Управління житлово-комунального господарства ВЦА м. Лисичанська