У міській раді обговорили напрямки участі Лисичанська у першому етапі реалізації Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східної України»

Сьогодні, 30 серпня, у міській раді обговорили напрямки участі Лисичанська у першому етапі реалізації Проєкту USAID «Демократичне врядування у Східної України» (DGE), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

В заході взяли участь керівництво міста на чолі з міським головою Сергієм Шиліним, співробітники структурних підрозділів Лисичанської міської ради, міський голова Новодружеська та представники Проєкту DGE: міжнародний експерт Чарлампус Куталакіс та місцевий експерт Олена Копіна.

Представники нового Проєкту DGE розповіли про інноваційні практики впровадження демократичного врядування у східній Європі, виклали основні задачі і напрями впровадження Проєкту у Луганській та Донецькій області, виказали зацікавленість рівнем розвитку громадянського суспільства в місті та методах участі представників громади в управлінні містом.

Міський голова Сергій Шилін розповів про основні проблеми, бачення напрямів соціально-економічного розвитку міста, закцентував увагу присутніх на проблемах розвитку базових галузей промисловості Лисичанська та неможливості ефективного регулювання потоків зайнятості молоді.

Присутні на зустрічі мали змогу висловитися про перспективне бачення розвитку малого і середнього бізнесу, молодіжної політики та створення умов щодо участі громади в управлінні містом.

Уважно вислухавши всі проблеми та пропозиції, представники Проєкту DGE зазначили, що врахують почуту інформацію у своїй роботі.