В міській раді пройшло засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС

Вчора, 1 липня, відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням першого заступника голови комісії — начальника відділу мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Володимира Агафонова.

Під час засідання члени комісії розглянули питання про недопущення виникнення надзвичайної ситуації на шахтах ПАТ «Лисичанськвугілля» через припинення електропостачання.

В.о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» Валерій Боярський доповів, що керівництво ЛФ ДП «Регіональні електричні мережі» повідомило про повне відключення об’єктів ПАТ від джерел електропостачання з 27 червня. Дана ситуація є неприпустимою, оскільки припинення електропостачання шахт може призвести до екологічної та соціально-економічної катастрофи загальнодержавного масштабу. Зупинення діяльності шахт це затоплення центральних водовідливів, а в подальшому — незворотні наслідки, які унеможливлять відкачку води в майбутньому, що призведе до безповоротної втрати основних фондів на суму 1030,7 млн. грн.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила доручити керівництву ПАТ «Лисичанськвугілля» підготувати та направити листи про ситуацію, яка може статися на шахтах через припинення електропостачання до голови Верховної Ради України Парубія А.В., керівників фракцій Верховної Ради України, прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Міністерства енергетики та вугільної промисловості, народних депутатів Дунаєва С.В., Бойко Ю.А., Шахова С.В., голови Луганської обласної державної адміністрації — військово-цивільної адміністрації, прокуратури Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради