Карантинні перевірки у Лисичанську тривають

 Сьогодні, 3 лютого, спеціалісти відділу споживчого ринку Лисичанської міської ВЦА та ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області провели інспектування щодо дотримання карантинних вимог у м. Лисичанську.

В ході перевірки мобільною групою обстежено 17 об’єктів торгівлі та ресторанного господарства і за порушення протиепідемічних заходів на 3 суб’єктів господарювання складено протоколи за статтею 42 КУпАП.

Під час заходу проводилась роз’яснювальна робота з працівниками та відвідувачами щодо дотримання встановлених карантинних обмежень та протиепідемічних заходів з попередження захворювання на СOVID-19 відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України №№13, 17, в яких є чіткий перелік вимог до функціонування в умовах карантину. У першу чергу зверталася увага на носіння масок, наявність антисептиків, здійснення температурного скринінгу тощо.

Не зважаючи на те, що другий рік триває пандемія, в деяких об’єктах торгівлі відсутні журнали температурного скринінгу. Варто сказати, що це один з найголовніших моментів, щоб перевірити наявність чи відсутність підвищеної температури у працівника, який приступив до своєї роботи. Окрім того, виникають питання щодо вмісту спирту у розчині для обробки рук та порядку утилізації засобів індивідуального захисту.

Наразі робота у зазначеному напрямку триває.

Відділ споживчого ринку Лисичанської міської ВЦА