Фильтр
  • Міністерство оборони України презентувало інформаційну кампанію "Оновлюй дані у ТЦК"

    Міністерство оборони України презентувало інформаційну кампанію "Оновлюй дані у ТЦК", яка покликана актуалізувати дані щодо мобілізаційного потенціалу країни та посилити спроможності Збройних сил у відбитті російської агресії проти України.

    У рамках кампанії створено відео- та аудіоролики із закликом "Оновлюй дані у ТЦК" хронометражем 20 секунд, які спонукають громадян прийти в Територіальні центри комплектування та соціально підтримки (ТЦК та СП) та оновити свої дані щодо військово-облікових спеціальностей.

    Дивіться відео за посиланням - https://youtube.com/playlist?list=PLEAQpJoyY4tGSPwhRNkW8v--oJnNx49Gw&si=EMkxYCCJcZrJZDrQ

  • Фахівці Луганської обласної служби зайнятості активно долучаються до роботи хабів

    Фахівці Луганської обласної служби зайнятості активно долучаються до роботи хабів: надають інформацію про зміни у законодавстві з питань зайнятості; переваги взаємодії зі службою зайнятості, а саме індивідуальний рекрутинговий підхід у напрямку вирішення питання працевлаштування; умови реєстрації в центрі зайнятості, розмір виплат матеріальної допомоги по безробіттю, професійне навчання, отримання ваучерів та дистанційні форми взаємодії з клієнтами.

    Графіки роботи представників центрів зайнятості за адресами:

    - м. Вінниця:  вул. Праведників світу, 43-б. Консультації: щосереди з 10:00 до 15:00.

    - м. Дніпро:

  • Українським шукачам прихистку у США продовжено дію тимчасового захисту

    Цей статус продовжили на 18 місяців – до весни 2025 року. Про це повідомило Міністерство внутрішньої безпеки країни.

    Відтепер строк його дії, який мав завершитися 20 жовтня цього року, продовжено до 19 квітня 2025 року.

    У Міністерстві внутрішньої безпеки також наголосили, що рішення розповсюджується і на тих українців, які перебували у США до 16 серпня й отримали дозвіл на працевлаштування.

    Ухвалене рішення дасть додатковий час українцям, дворічний термін офіційного дозволу на в’їзд і тимчасове перебування яких мав закінчитися на початку наступного року.

    Мінреінтеграції

  • Українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу

    Через війну з російською федерацією багато українців змушені були виїхати за кордон. Для частини пенсіонерів, які не мали й не мають відкритих рахунків в банках та отримували пенсії та соціальні виплати через Укрпошту, виникла проблема з отриманням цих виплат.

    Завдяки експериментальному проєкту, який схвалив Уряд, українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу.

    Зараз проєкт охоплює тих пенсіонерів, що у Польщі, але згодом розшириться й на інші країни.

    Детальніше – на нашому сайті за посиланням  https://www.msp.gov.ua/news/23024.html

  • Шановні представники бізнесу Луганщини!

    Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської  облдержадміністрації проводить опитування.

    Це опитування проводиться в рамках визначення проблемних питань суб’єктів господарювання малого та середнього підприємництва, які зареєстровані на території Луганської області та після 24.02.2022 перемістили свою діяльність до інших регіонів України.

    Метою опитування є визначення основних проблем, які, виникають при роботі з органами влади, банківськими установами, органами Державної податкової служби тощо, та перспектив їх розв'язання.

     

  • Успішно стартувала нова урядова програма для ветеранів та їх подружжя

    Учасники бойових дій можуть отримати гранти від 250 тис грн до 1 млн грн на старт або розвиток власного бізнесу.

    Передбачено надання грантів у розмірі:

    • - 250 тис грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;
    • - 500 тис грн: для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;
    • - 1 млн грн: для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП понад 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

    Гранти на 500 тис грн та 1 млн грн надаватимуться за умови співфінансування з отримувачем:

  • Лікар-офтальмолог прийматиме щопонеділка в Києві

    У м.Києві на базі стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації розширено перелік надання медичних послуг для ВПО із Луганської області. Щопонеділка з 13:00 до 15:00 надає консультації лікар-анестезіолог. Щочетверга з 13:00 до 15:00 веде прийом лікар-офтальмолог. Адреса: м.Київ, вул.М.Ушакова, 8А.

  • Запрошуємо на заняття Інтеграційного музичного клубу "Музика творить дива"

    Гітара – це як добрий друг, який може супроводжувати тебе всюди.

    Її легко перенести з кімнати в кімнату, від хати до хати.

    Вона пропонує безліч переваг:

    • - досить проста в освоєнні,
    • - перші кроки легкі для повторювань та заучувань,
    • - і навіть ненав′язлива практика дозволить швидко прогресувати.

    Це інструмент, на якому можна грати де завгодно, з ким завгодно.

  • На безоплатний протез мають право усі громадяни, які цього потребують

    Будуємо країну рівних прав та можливостей, де кожен громадянин має доступ до руху та активного життя. Доступне протезування для кожного, хто цього потребує – один із пріоритетів Мінсоцполітики

    На безоплатний протез мають право абсолютно усі українці, не лише військові.

    Зокрема: