В Лисичанську буде створено робочу групу з громадської безпеки та соціальної згуртованості

Вчора, 25 жовтня, в Лисичанській міській раді пройшла зустріч з фахівцем із соціальної мобілізації Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Емілем Коренєвим щодо створення робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості.

В заході взяли участь керівництво міста, депутати Лисичанської міської ради, начальники та спеціалісти органів місцевого самоврядування та органів державної влади, правоохоронці, члени громадських організацій, ініціативні жителі міста.

Еміль Коренєв розповів про діяльність ПРООН в Україні на сході: Програму «Відновлення та розбудови миру» та досвід реалізації проектів в Луганській області. А також навів детальну інформацію про цілі та методи Програми розвитку ООН в напрямі посилення громадської безпеки та соціальної єдності і про формат Робочої групи в місті. Еміль зазначив, що Робоча група є діалоговою платформою для визначення напрямів відповідних проектних дій на основі залучення громади. Головною метою групи є мобілізація зусиль всіх зацікавлених сторін щодо розвитку інститутів громадянського суспільства в процесі зміцнення громадської безпеки та соціальної єдності.

Під час зустрічі Еміль Коренєв ознайомився з запрошеними, їх досвідом діяльності щодо мобілізації громад з питань громад, безпеки та соціальної згуртованості. Були вирішені деякі організаційні питання щодо створення Робочої групи до складу якої увійдуть представники органів місцевого самоврядування, члени громадських організацій та ініціативні жителі міста.

Наступне засідання робочої групи планується через тиждень, де буде визначено організаційні питання: призначення голови, секретаря засідання, обрання форми реєстрації групи.

Зазначимо, що Робочі групи є інструментом залучення громадськості, який успішно застосовувався в партнерських громадах ПРООН протягом останніх двох років та наразі запрацює в місті Лисичанськ. Як правило, до участі у роботі групи залучаються представники громадських організацій, громадські активісти, представники молоді, жінок, вразливих верств населення, а також влади, силових структур, місцевих ЗМІ.

Коло потенційних питань, що розглядаються та можуть бути вирішені Робочою групою, досить широке: від посилення безпеки у певному, наприклад, навчальному закладі, до питань участі громади в бюджетному процесі на локальному рівні.