Лисичанське міськрайонне Управління Головного управління Держсанепідслужби у Луганській області попереджає

У період сезонного зростання захворюваності на кишкові інфекції необхідно знати:

— Перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно мити руки з милом. Обов’язково мити руки після відвідування туалету.

— Не купуйте продукти харчування у невстановлених місцях.

— Не використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання (ріки, озера, підземні джерела, колодязі). Воду рекомендується пити тільки після кип’ятіння.

— Не купайтеся у водоймах, де це не рекомендується або заборонено.

— Особливу увагу звертайте на харчування дітей: давайте дитині тільки свіжі продукти, в якості яких ви не сумніваєтеся. Діти, що знаходяться на грудному вигодовуванні, менше схильні до інфекційних захворювань. Перед годуванням дітей мийте руки з милом.

— Мийте іграшки перед тим, як давати дітям.

— При купівлі будь-якого харчового продукту у торговельній мережі звертайте увагу на строки зберігання.

— Hе вживайте харчові продукти та напої при найменшій підозрі щодо їх якості.

— Не вживайте в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.

— Зберігайте продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлені терміни.

— При подорожуванні не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські кремові вироби, м’ясні салати, паштети інші продукти що потребують охолодження при зберіганні).

— Овочі та фрукти перед вживанням ретельно мийте, обдавайте окропом.

— У випадку виявлення перших ознак шлунково-кишкових розладів терміново звертайтесь до лікувальної установи. Не займайтесь самолікуванням.

Лисичанське міськрайонне Управління Головного Управління Держсанепідслужби у Луганській області