Звернення Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова: «Ми не можемо втручатись у справи церкви, але можемо просити вас залишатись вдома, навіть на Великдень»

ОТКРЫТКИШановні українці! Залишилось кілька днів до святкування Великодня.  Я розумію, що для багатьох це довгоочікуваний день. Навіть під час карантину це залишається незмінним.

Зі свого боку Уряд забезпечив просту доставку через Укрпошту вже освячених Великодніх пасок. Влада домовилась про онлайн- та телевізійну трансляцію церковних служінь.

Ми не можемо втручатись у справи церкви, але можемо просити вас залишатись вдома, навіть у свято.

Ми змушені на деякий час бути роз’єднаними фізично, але не духовно. Молитва, родина, любов до близьких, віра — те, чого ніхто й ніщо не може позбавити.

На момент запису цього відео нам відомо, що через коронавірус в Україні 1455 осіб проведуть це свято у лікарні, а 116 уже ніколи не зможуть відсвяткувати Великдень.

Я знаю, що якими б різними ми не були, у нас всіх є одне спільне бажання — щоб ці цифри скоріше почали зменшуватись. Та ми можемо зробити це тільки разом.

Просто залишайтеся вдома. Не тому що МОЗ рекомендує чи лікарі просять, а заради себе, заради своїх близьких і найрідніших.

Бережіть себе та будьте здорові!