Коронавірусом COVID-19 захворіло 2 млн жителів планети, а число летальних випадків на 16 квітня зросло до 137 тис.

У США встановлено новий антирекорд за смертністю — за добу померло 2,6 тис. інфікованих. З початку пандемії COVID-19 був виявлений у 639 664 американців, що є найвищим показником у світі. За США за темпами поширення захворювання йде Іспанія (186 тис. Хворих) і Італія (165 тис.).

За даними Міністерства охорони здоров’я, на ранок 16 квітня виявлено 397 нових випадків інфікування COVID-19, за добу 8 осіб померли.

Загальна кількість хворих в Україні досягло 4161, з них 186 пацієнтів одужали.

Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 116 людей. Серед летальних випадків більшість (86%) складають пацієнти від 50 років. З підтвердженим діагнозом померло 62 чоловіки і 54 жінки.

На стаціонарному лікуванні перебувають 1455 пацієнтів, з них- 62 дитини, у важкому стані (підключені до апарату ШВЛ) — 72 людини.

В Лисичанську зареєстрований 1 випадок захворювання коронавірусом COVID-19 за місцем прописки, фактичне проживання у місті Рубіжне.

Станом на 16.04.2020 зареєстровано 2 підозри на захворювання коронавірусною інфекцією. Хворі госпіталізовані до інфекційного відділення м. Лисичанська. 16.04.2020 відібраний матеріал для дослідження методом ПЛР, результати в роботі. Ці особи знаходились на самоізоляції 05.04.2020, за місцем проживання 1 контактний, за яким встановлено медичне спостереження.

Під наглядом у лікувально-профілактичних закладах міста перебуває 1 контактна особа, та 102 особи, які перетнули державний кордон країни та надали інформовану згодну на перебування на карантині (самоізоляції). У 143 осіб закінчились строки спостереження. На 11 осіб, які порушили умови самоізоляції, інформація передана до Національної поліції, для встановлення їх місця знаходження.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

— часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

— під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

— якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;

— не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження;

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

Залишайтеся вдома!

Самоізоляція — найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Лисичанська міськрайонна філія ДУ «Луганський ОЛЦ МОЗ України»