Уряд затвердив посилення карантинних заходів для стримання поширення коронавірусної хвороби в України (оновлено)

Відповідно до нової редакції постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 02.04.2020 на всій території України до кінця карантину діятиме заборона:

— з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутої маски, респіратора;

— з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей);

— перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків;

— відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон (крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності);

— відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

— відвідування установ і закладів, що надають паліативну допомогу, соціального захисту, установ і закладів, що надають соціальні послуги;

— перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

Крім того, розширено перелік закладів та суб'єктів господарювання, яким дозволено вести господарську діяльність та надавати послуги протягом дії періоду карантину, за умови дотримання передбачених обмежувальних заходів. Оновлено перелік адміністративних послуг, які надаються через центри надання адміністративних послуг у період крантину. 

Також постановою закріплюються правила проведення самоізоляції та обсервації. Контроль за дотриманням режиму самоізоляції здійснюється поліцейськими, військовослужбовцями, Національною гвардією, працівниками державних установ Міністерства охорони здоров’я тощо.

Запровадження більш жорстких вимог щодо карантину зумовлене щоденним зростанням кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики.