ООН оголошує грант для протидії та полегшення наслідків коронавірусу (COVID-19)

Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголошує конкурс грантів для протидії та полегшення наслідків коронавірусу (COVID-19) для неурядових організацій, які здійснюють діяльність на території цільових громад Донецької, Запорізької та Луганської областей.

Конкурс заявок спрямований на об`єднання зусиль в протидії коронавірусній інфекції (COVID-19) у межах напрямів «громадська безпека» та «соціальна згуртованість» та має на меті підтримати ініціативи на рівні громад із допомоги найбільш вразливим категоріям (таким як люди старшого віку, люди з інвалідністю, багатодітні та малозабезпечені сім’ї, молоді люди із вразливих до коронавірусної інфекції (COVID-19) груп) у сприянні попередженню поширення, подоланню та пом’якшенню наслідків пандемії та наданню психологічної допомоги та підтримки.

Проєкти, що будуть подані на цей конкурс, мають сприяти попередженню поширення пандемії та пом’якшенню її наслідків через інформування, координацію, збір даних про наявні потреби та проблеми, розвиток онлайн-сервісів та платформ, самоорганізацію людей у волонтерські групи взаємодопомоги, поширенню інформації та розвитку онлайн сервісів із надання консультацій із попередження та протидії домашньому насильству та/або гендерно зумовленому насильству, мобілізації молодих людей задля покращення їх благополуччя, а також взаємодію громадськості з поліцією та ДСНС з метою забезпечення правопорядку та безпеки під час карантину.

Громадські або благодійні організації, що подаватимуть проєктні пропозиції за цим конкурсом, мають відповідати наступним вимогам:

  • — бути офіційно зареєстрованими зі статусом юридичної особи на території України та впроваджувати свою діяльність на території Донецької, Запорізької або Луганської області;
  • — мати статус неприбуткової або благодійної організації (коди неприбутковості 0032, 0034, 0036, 0038, 0039 або 0048);
  • — мати відповідні спеціальні знання та фахівців для реалізації проєкту (керівник проєкту, фінансовий спеціаліст/бухгалтер та інших фахівців відповідно до потреб проєкту).

Проєкти мають відповідати наступним обов’язковим вимогам:

  • — стосуватися швидкого реагування у протидії коронавірусній інфекції (COVID-19), сприяти відновленню громад після наслідків поширення пандемії, та допомоги в організації проведення заходів карантину, що входять до владних повноважень органів центральної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування;
  • — мати чітко визначену цільову аудиторію, на яку буде направлено діяльність за проєктом;
  • — мати чіткі цілі, яких можна досягти за допомогою наданих ресурсів та у визначений термін;
  • — мати чіткі результати, пов’язані з пом’якшенням побічних ефектів карантинних заходів, що можуть виникнути.

Очікується, що тривалість запропонованих проєктів не має перевищувати три місяці.

Отримані проєктні пропозиції будуть профінансовані у розмірі від 54 000 до 162 000 гривень, проте до розгляду приймаються проєктні пропозиції із будь-яким заявленим бюджетом, і вони будуть розглянуті конкурсною комісією.

Для отримання відповідей на запитання, що можуть виникнути під час підготовки проєктних пропозицій за цим конкурсом, звертайтесь, будь ласка, за електронною адресою Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. із темою повідомлення.