Про роботу міської комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення

Вчора, 4 лютого, у Лисичанську відбулося засідання міської комісії з розгляду заяв деяких категорій осіб про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення (далі — Комісія) під головуванням заступника керівника ВЦА м. Лисичанська Євгена Наюка.

Під час засідання членів комісії було ознайомлено з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 16.12.2020 № 311 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» та проінформовано, що відповідно до п.17 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою КМУ від 18.04.2018 № 280, у разі зміни опосередкованої вартості спорудження 1 кв. метра загальної площі житла, розмір розрахованої грошової компенсації підлягає перерахунку, за умови, що на день такої зміни грошову компенсацію не виплачено чи виплачено не в повному обсязі.

Також члени комісії розглянули документи щодо призначення грошової компенсації внутрішньо переміщеній особі, яка визнана учасником бойових дій з числа учасників АТО/ООС та особі з інвалідністю внаслідок війни 2 групи, яка настала внаслідок захворювання, одержаного під час безпосередньої участі в антитерористичній операції.

За результатами роботи комісією ухвалені рішення:

— про призначення грошової компенсації відповідно до умов п.5 та п.17 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2018 № 280, та умов п.6 та п. 19 Порядку виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 № 719;

— щодо здійснення перерахунку раніше призначеної грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення 57 внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, у зв’язку зі зміною показника опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України з 01.10.2020, відповідно до наказу Міністерства розвитку громад та територій України від 16.12.2020 № 311 «Про показники опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України».

На сьогодні грошова компенсація за належні для отримання жилі приміщення призначена 63 особам на загальну суму 71 287,1 тис. грн.

Управління праці та соціального захисту населення ВЦА м. Лисичанська