Фильтр
  • Кожна сімʼя, у якої народилася дитина, може отримати допомогу від держави у вигляді "пакунка малюка" (бебі-бокс)

    У ньому міститься комплект із понад 90 предметів і виробів, які знадобляться для догляду за немовлям у перші місяці його життя (підгузки, пелюшки, ковдри, засоби гігієни, іграшки та інше). Усі речі обов’язково перевірені та сертифіковані. Загальна вартість такого пакунка – 6 778 грн.

    Хто може отримати послугу?

    Громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на її території; особи, яких визнано в Україні біженцями або особи, які народили дитину та потребують додаткового захисту.

  • Do you speak English? Долучайтесь до національного програми з вивчення англійської мови Future Perfect

    Національна програма Future Perfect (https://osvita.diia.gov.ua/future-perfect), яку ініціював Президент України, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності, а також передбачає продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

    Empower — це ініціатива британських колег з Кембриджу, доступна для всіх українських університетів. Онлайн-платформа, яка поєднує сучасні методи навчання, є корисним інструментом для викладачів і студентів. Він має на меті популяризувати англійську мову в Україні - https://bit.ly/49QPVgV

  • Для внутрішньо переміщених осіб діє цифрова платформа безоплатної юридичної допомоги

    382957483_629031992746565_6352313527007737834_nЦифрова платформа Edopomoha.org створена (https://edopomoha.org/en/home) фахівцями Данської ради у справах біженців (DRC) за проєктом, що фінансується в межах цивільного захисту та гуманітарної допомоги ЄС.

    Платформа містить відповіді на найпоширеніші юридичні питання, аналітичні матеріали й інформаційні відео. Також на сайті наведено перелік юристів, які можуть надавати безоплатні онлайн та офлайн-консультації.

  • Ілля ДОМАРЕВ серед переможців Відкритого кубку Дніпропетровської області зі змішаних єдиноборств

    26 листопада 2023 року в місті Дніпро відбувся Відкритий кубок Дніпропетровської області зі змішаних єдиноборств.

    Вихованець Лисичанської міської ДЮСШ посів ІІ місце у ваговій категорії 77 кг.

    Щиро вітаємо спортсмена з перемогою та бажаємо подальших успіхів.

    Разом до Перемоги! 

  • Волонтери запускають проєкт "Персональний Миколай" для дітей ВПО

    У 2022 році завдяки проєкту rechi support 1008 дітей із внутрішньо переміщених сімей отримали подарунки до дня Святого Миколая від небайдужих українців.

    Щоб приєднатися до ініціативи, потрібно заповнити анкету й обрати вид допомоги:

    1. Стати персональним святим Миколаєм (купити подарунок для дитини ВПО за запитом).

    2. Поділитися речами й іграшками своєї дитини (речі мають бути в гарному стані та без дефектів).

    3. Зробити донейт на підтримку сімей ВПО (частина коштів буде спрямована на закупівлю подарунків дітям, решта – на речі першої потреби).

  • Що робити, якщо окупанти заселились у ваше помешкання?

    За таких обставин постраждалі мають право сповістити правоохоронні органи про факт захоплення, незважаючи на те, коли саме це відбулося.

    Про те, як діяти українцям у разі незаконного заселення в їхнє помешкання, роз’яснили у Центрі прав людини ZMINA.

    Потерпілий має подати заяву про злочин до Національної поліції або Служби безпеки України. В ній необхідно вказати свої особисті дані й за можливості додати до заяви зібрані документи або відомості про злочин. Це може бути така інформація:

    • - документи, які підтверджують право власності на житло (можна пред’являти як паперові, так і цифрові копії);
    • - загальне фото помешкання, речей або надати опис їх зовнішнього вигляду (розміри, колір тощо);
    • - відомі деталі правопорушення (коли та хто зайняв житло, скільки людей там наразі мешкає тощо);
    • Як захистити дитину від кібербулінгу

      У соціальних мережах діти можуть наразитися на цькування від однолітків. Така форма агресії отримала назву кібербулінг. Тож наводимо кілька порад, як діяти батькам у таких випадках.

      1. Дізнавшись про цькування дитини в інтернеті, підтримайте її. Поясніть, що це не її вина та запевніть, що разом ви зможете з цим упоратися.

      2. Обов’язково збережіть (зробіть скриншот) повідомлення та зображення, які містять образливі дописи або залякування. Ця інформація може бути надана правоохоронцям як доказ кібербулінгу.

    • Вихованці Лисичанської міської ДЮСШ взяли участь в навчально-пізнавальному тренінгу "Наша сила в єдності"

      25 листопада 2023 року на базі стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги №1 Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації в м. Дніпро відбувся навчально-пізнавальний тренінг «Наша сила в єдності».

      Тренінг проходив серед вихованців відділень греко-римської боротьби та акробатичного рок-н-ролу Лисичанської міської ДЮСШ.

      Разом до Перемоги!

    • Надання безоплатної юридичної допомоги щодо встановлення та реєстрації прав на нерухоме майно

      Розпочинається надання безоплатної юридичної допомоги щодо встановлення та реєстрації прав на нерухоме майно на підставі меморандуму, укладеного між Луганською обласною державною адміністрацією та благодійною організацією «Благодійний фонд Діалог громад».

      Звернутись за допомогою можна у:

      - Києві за тел. +380960389792;

      - Дніпрі за тел. +380960389794.

    • Захистіть себе онлайн разом з Google: Менеджер паролів

      Ви активний користувач мережі й хочете убезпечити дані від шахраїв? Дізнайтеся, як захистити ваш акаунт.

      Спільно з Google запустили серію коротких роликів про інструменти безпеки в мережі. Раніше розповідали про багатофакторну автентифікацію.

      Сьогодні розкажемо про 2-й інструмент — Менеджер паролів.

      Він допомагає автоматично вводити складні паролі із зашифрованої бази даних, а також шукає порушення безпеки та повідомляє про них користувача. Завдяки цьому інструменту не обов’язково запам’ятовувати паролі, адже вся інформація надійно зберігається в акаунті. Менеджер паролів вбудовано в браузери Google.

      Хочете дізнатися більше про кібербезпеку? Переглядайте 3 нові продукти від Дія.Освіта: