Фильтр
  • Уряд продовжив дію низки соцвиплат

    Цього року Уряд продовжив дію соціальних виплат, термін яких сплив вже після 24 лютого 2022 року. Виплати здійснюватимуться автоматично протягом всього воєнного стану та ще 1 місяць після його завершення.

    Автоматично продовжено такі соціальні виплати:

    • - допомога на проживання ВПО;
    • - виплати дітям у складних життєвих обставинах (над якими здійснюють опіку чи піклування, хворим на тяжкі захворювання, які мають інвалідність тощо);
    • Подати заяву про реєстрацію шлюбу можна онлайн

      Більше не треба йти у ДРАЦС. У декілька кліків на порталі Дія ви подаєте заяву та обираєте місце, час, формат, проведення церемонії.

      Для цього потрібно:

      • 1. Авторизуватися на порталі Дія та перейти у розділ «Сім’я»;
      • 2. Обрати послугу «Заява про шлюб»;
      • 3. Заповнити заяву та обрати час і місце реєстрації;
      • Дмитро Морозов серед переможців турніру з косікі карате «Кубок Героїв Крут»

        26 лютого 2023 року в Києві відбувся відкритий турнір з косікі карате «Кубок Героїв Крут», в якому взяли участь понад 60 учасників з різних регіонів України.

        Вихованець Лисичанської міської дитячо-юнацької спортивної школи Дмитро Морозов виборов 2 місце в номінації «куміте».

        Вітаємо з перемогою спортсмена та його тренера Наталію Потопу!

        Разом до Перемоги!

        Слава Україні! 

      • Чи безоплатна анастезія для пацієнта?

        У медичних закладах, які мають договір із НСЗУ Національна служба здоров'я України, анестезія включена в послугу, яка надається і покривається Програмою медичних гарантій. Тобто пацієнт не повинен платити за анестезію. Незалежно від того плановою є операція чи ургентною, а також у разі інших втручань, під час діагностики чи лікування.

        У межах яких пакетів передбачена безоплатна анестезія?

        ✅ «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня» – забезпечення анестезії та анестезіологічного моніторингу під час хірургічних операцій та обстежень.

      • Як отримати картку платника податків, перебуваючи за кордоном?

        Перебуваючи за кордоном, чимало українців стикається з проблемою відновлення документів. Розповідаємо, як можна отримати картку платника податків, перебуваючи поза межами України.

        Які документи потрібні?

        • - Заповнена заява за формою № 5ДР.
        • - Копія паспорта з чітким зображенням документа.

        Де можна отримати картку платника податків:

      • Професійна перемога лисичанських педагогів

        Лисичанська вчителька Наталія Митрофанова представлятиме вчителів Луганщини на Всеукраїнському конкурсі «Учитель року-2023»

        За підсумками І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023», Наталія Митрофанова – учитель початкових класів Лисичанського ліцею № 14, посіла І місце в номінації «Початкова освіта». Попереду у Наталії Михайлівни участь у Всеукраїнському етапі конкурсу «Учитель року-2023», де вона представлятиме вчителів початкової освіти Луганщини.

        ІІ місце в номінації «Основи здоров’я» посіла Ірада Теряник, учитель «Основ здоров’я» Лисичанського ліцею № 8.

      • Як ВПО підтвердити робочий стаж, якщо трудова книжка залишилася в окупації?

        Зробити це можна онлайн. В системі Пенсійного фонду України зберігаються дані та, починаючи з 2000 року, генерується електронна трудова книжка.

        Відновити втрачену інформацію можна через портал електронних послуг ПФУ або за допомогою мобільного застосунку для Android та IOS.

        Для цього потрібно:

      • Де у Польщі можна безкоштовно підготуватися до національного мультипредметного тестування: міста й адреси

        У 12 містах Польщі для українських школярів відкрили підготовчі курси до НМТ. Організатори – Фундація «Незламна Україна» спільно з ЮНІСЕФ, Save the Children і МБФ «Ліхтарики».

        Заняття з української й англійської мов, історії України, математики проходять щосуботи з 10:00 до 18:00. Відвідувати можна як всі чотири предмети, так і кілька з них. Передбачені перерви й харчування двічі на день. Школярів частково забезпечують підручниками.

        Міста й адреси, де діють курси:

      • Сім'ї зниклих осіб мають право на соціальний захист

        Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти нагадує, що закон передбачає соціальний захист членам сімей військових і цивільних осіб, які зникли безвісти за особливих обставин.

        Передусім законом передбачено всебічне розслідування обставин зникнення людини та її розшук. Відповідальні органи зобов’язані надавати інформацію про хід і результати розшуку людини членам її сім’ї.

         

        При цьому непрацездатні родичі зниклих осіб мають право на призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника.

      • Як подати заяву на призначення пенсії онлайн?

        Одним з пріоритетних напрямків, над реалізацією яких працює держава, є покращення доступності соціальних послуг та боротьба з корупційною складовою при їх наданні.

        Так, після модернізації сервісу подання заяви на призначення пенсії, українці отримали можливість подавати її онлайн, не виходячи з дому.

         Відповідний сервіс надається для застрахованих осіб, які авторизувалися на веб-порталі Пенсійного фонду (https://portal.pfu.gov.ua/ ) за кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

        Щоб сформувати та подати заяву на призначення пенсії, необхідно зробити декілька нескладних кроків: