Продовжується кампанія декларування - 2018

Державна пожаткова інспекція у м. Лисичанську нагадує: продовжується кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2017 році. По вибору платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку. У разі потреби можна отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи в Центрах обслуговування платників. Бланки декларацій надаються безкоштовно.

Обов’язок по наданню декларації до податкового органу виникає при отриманні доходів не від податкових агентів або при отриманні від податкових агентів доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті, але не звільнених від оподаткування або при отриманні іноземних доходів, а також в інших випадках, передбачених законодавством.

Такий обов’язок по поданню декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо платник податків отримував доходи виключно від податкових агентів, окрім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу України (ПКУ); від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, по яких був сплачений податок; у вигляді об’єктів спадку, оподатковуваних по нульовій ставці податку та/або з яких сплачений податок у відповідності з п.174.3 ст.174 ПКУ.

Громадяни і особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність, повинні подати декларацію до 01 травня року, наступного за звітним, тобто до 01 травня 2018 року.

Звертаємо увагу: подати декларацію, отримати фахові консультації щодо її заповнення та бланки декларацій можна в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Лисичанську з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00, у п’ятницю з 9.00 до 16.45 за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри, 347, I поверх.

Державна пожаткова інспекція у м. Лисичанську