Відбулося засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 17 липня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Порядку призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 1098.

Засідання відбулося під головуванням заступника міського голови Максима Головньова за участю представників виконавчих органів міської ради, Лисичанського міського центру зайнятості, центру первинної медико-санітарної допомоги № 2, які входять до складу комісії.

Під час засідання членами комісії було розглянуто 19 заяв, в тому числі з питань:

— призначення житлової субсидії — 17;

— призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям — 1;

— призначення тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату −1.

По кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

Окрім того, комісією було розглянуто подання з питання припинення надання житлової субсидії 9 особам, у зв’язку з невиконанням зобов’язання за договором про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, неповідомленням про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства.

За підсумками розгляду 17 заяв з питань призначення житлової субсидії комісією прийнято відповідні рішення, з них щодо призначення субсидії 7 заявникам на фактично проживаючих осіб та 2 внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання.

Також, 2 заявникам житлова субсидія буде призначена у відповідності до вимог діючого законодавства, у зв’язку з отриманням доходів у розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата і при цьому єдиний внесок на загальнообов’язкове державне страхування сплачено у розмірі не меншому, ніж мінімальний.

За двома зверненнями щодо призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям та тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, комісією прийнято позитивні рішення.

Управління праці та соціального захисту населення