Профілактика наркоманії серед дітей та молоді, засуджених до покарань, без позбавлення волі

15 жовтня 2013 року в рамках реалізації на території м.Лисичанська соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найбільш уразливих категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та надання їм підтримки, спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із депутатом Лисичанської міської ради Олександром Кустовим, міським відділом кримінально-виконавчої інспекції, кабінетом «Довіри» міської поліклініки та відділом у справах сім’ї, молоді та спорту провели для дітей та молоді, засудженої до покарань, без позбавлення волі, бесіду-лекцію з питань профілактики вживання психотропних речовин та прекурсорів. Під час лекції учасники також переглянули відеофільм «Наслідки вживання коаксилу».

Як відмітив депутат міськради Олександр Кустов, проблема організації дозвілля дітей стоїть гостро у багатьох регіонах України. Максимальне залучення дітей до занять у гуртках та секціях позанавчальних закладів міста допоможе значно знизити ризик втягування підростаючого покоління у небезпечні компанії.

Протягом 9 місяців 2013 року клієнтами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді стало 49 осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі (з них — 23 дитини), та 22 особи, звільнені з місць позбавлення волі. Значну частину сімей, в яких діти скоїли правопорушення, було взято під соціальний супровід. Клієнтам зазначеної категорії надаються послуги з оформлення (відновлення) документів, вирішення житлово-побутових проблем, налагодження (відновлення) соціальних зв’язків, навчання навичкам безпечного способу життя щодо інфікування ВІЛ тощо.

Костянтин Остахов, директор ЦСССДМ