У Луганській обласній ВЦА провели нараду з питань енергозбереження

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації 21 травня пройшла нарада з питань реалізації державної програми підтримки до переходу на альтернативне опалення та стимулювання населення через відшкодування частини суми кредиту «Ощадбанком». У нараді під головуванням першого заступника керівника Луганської обласної ВЦА Михайла Пухтаєвича взяли участь заступник керівника ЛОВЦА Олександр Голуб, представники Департаменту промисловості та енергозбереження ЛОДА, міські голови та голови райдержадміністрацій.

«На сьогодні однією з найважливіших умов стійкого та динамічного розвитку Луганської області є вирішення проблем скорочення енергоємності виробництва та енергетичної залежності регіональної економіки. У зв’язку зі збільшенням тарифів на використання газу, тепла та енергії питання заміщення споживання природного газу на альтернативні види палива є одним із найважливіших для обласної влади та країни в цілому», — відзначив Михайло Пухтаєвич.

Під час наради обговорювалися також питання державної програми енергоефективності та відшкодування коштів у вигляді зниження процентних ставок на придбання котлів для опалення.

«Ощадбанк» пропонує програму для переходу населення на енергоощадні технології. Особливістю цієї програми є відшкодування державою частини суми кредиту«, — сказала начальник філіалу Луганського обласного управління «Ощадбанку» Ірина Бондар.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація