Наступний крок - створення Ради асоціацій

Сьогодні, 29 серпня, за участю голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза проведено семінар-тренінг для членів галузевих асоціацій Луганщини з питань розвитку їх матеріально-технічної бази.

«Час прийшов рухатися далі. Необхідно у форматі #Змінимо країну разом створити наступний майданчик, який підсилить роботу та можливості наших асоціацій, і це створення Ради асоціацій, у яку, на мою думку, повинні входити керівники усіх асоціацій», — заявив про наступний крок у розвитку асоціації Юрій Гарбуз, відкриваючи захід.

Очільник області зазначив, що зараз динамічно розвивається співпраця з партнерами з Канади, Японії, Китаю та Литви, тому необхідно брати участь у грантових програмах, навчатись проектному менеджменту. Разом з тим, він визначив пріоритети у роботі кожної з асоціацій.

Зокрема, для аграріїв — це пошук ексклюзивних пропозицій для іноземних партнерів, розвиток переробної промисловості та експорту готової продукції.

Для освітян — проект університет майбутнього.

«Найближчим часом планується поїздка луганських освітян до Канади, — говорить Юрій Гарбуз. — Мета його полягатиме у знайомстві зі створенням та розвитком університетського кампусу».

Голова облдержадміністрації відзначив перші здобутки роботи асоціацій як майданчиків для громадського діалогу: «Найбільше приємно знати, що нас чують та про нас знають люди на непідконтрольній українській владі території. Зараз говорять вчителі та працівники культури, згодом, я впевнений, до них приєднаються і лікарі. Спочатку ми повернемо їх думку, а потім вже і нашу територію».

Під час заходу члени асоціації одностайно проголосували за створенні Ради асоціацій.

Також представники громадськості ознайомились із можливостями використання системи «СЕТАМ» для розвитку матеріально-технічної бази асоціацій.

Систему електронних торгів арештованим майном презентував директор філії державного підприємства «СЕТАМ» у Луганській області Олександр Старовойтов.

Він ознайомив учасників семінару з офіційним сайтом ДП «СЕТАМ», розповів про процедуру безоплатного отримання майна.

«Це може бути будь-яке майно — від спортивних м’ячів до тракторів. Якщо майно не було реалізоване на торгах, то воно може бути передано на благодійні цілі, — зазначив він.

Наприкінці семінару обговорили основні напрямки подальшої роботи ДП «СЕТАМ» з галузевими асоціаціями Луганщини.

Луганська обласна державна адміністрація