Шановні голови і депутати місцевих рад!

Шановні працівники органів місцевого самоврядування!

Щиросердно вітаю вас з Днем місцевого самоврядування, відзначення якого засвідчує демократичний поступ нашої держави! Це свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство. У Луганській області у місцевих радах різних рівнів працює 334 депутати районних рад, 363 депутати міських рад, 390 депутатів селищних рад, 1773 депутати сільських рад, три голови міст обласного значення та 140 голів сільських рад.

 

Україна стала на шлях децентралізації системи влади, метою якого є передача значних повноважень та бюджетів саме органам місцевого самоврядування. Ви краще знаєте потреби своїх громад, є ближчими до людей, а отже, ефективніше можете реалізувати надані державою повноваження.

Знекровлена війною Луганщина посіла перше місце у рейтингу областей за темпами приросту промислового виробництва, лідирує за показниками експорту зовнішніх товарів та послуг, зібрала один з найбільших за останні роки врожай зернових, має найнижчі в Україні споживчі ціни. Ми можемо пишатися позитивними результатами у соціальній сфері: відкриваємо нові медичні відділення, школи, дитячі садочки, будуємо житло, дороги, мости, оновлюємо шкільний та медичний автопарки. І в цьому велика заслуга депутатів місцевих рад та органів місцевого самоврядування.

З нагоди свята прийміть щирі слова вдячності за вашу натхненну щоденну працю на благо розвитку територіальних громад Луганщини. Нехай цей урочистий день додасть усім вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому нашої держави, порозуміння і єдності! Бажаю мирного неба над головою!

З повагою, голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз