Керівники облдержадміністрації обговорили питання заборгованості із заробітної плати, зносу обладнання на ПАТ "Лисичанськвугілля" та недостатню підтримку підприємства з боку держави

 

Відбулася робоча поїздка першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Єлизавети Пушко-Цибуляк на шахту ім. Мельникова за участю директора Департаменту регіонального розвитку промисловості, інфраструктури та енергозбереження Максима Шахова. Під час поїздки Єлизавету Михайлівну супроводжував в.о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» В’ячеслав Теросипов.

Перший заступник голови ОДА ознайомилася з поточними проблемами підприємства, зокрема заборгованістю із заробітної плати, зносом обладнання, недостатньою підтримкою підприємства з боку держави.

Було проведено нараду, в ході якої розглядалися питання щодо структури собівартості продукції і перспективи розвитку підприємства. За її підсумками була запропонована низка рішень, а саме: проведення фінансового аудиту ПАТ «Лисичанськвугілля» і спільне розроблення кластеру для цільового розподілу коштів та подальшого розвитку підприємства, створення інвестиційних проектів, розроблення програми з вирішення питання структури собівартості вугілля для внутрішнього ринку, розподілення функцій між підприємством та містом, щодо утримання закладів соціальної сфери, які знаходяться на балансі підприємства.

Єлизавета Пушко-Цибуляк та Максим Шахов спустилися в шахту на 500-метрову глибину, щоб особисто ознайомитися з процесом видобутку вугілля й поспілкуватися з робітниками.

Вони зазначили, що докладатимуть максимум зусиль для вирішення поточних проблем та недопущення скорочень на підприємстві. Під час проведення в Києві економічного форуму «Луганська область: перспективи розвитку, виклики та можливості» питання підприємства будуть озвучені в ході обговорень з вітчизняними й міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

«Ми віримо, що є можливість поліпшити ситуацію на вугільних підприємствах області. Необхідно вкладати ресурси, проводити реконструкції, збільшувати обсяги видобутку вугілля й спільно розвивати вуглевидобувну галузь в області», — наголосила Єлизавета Михайлівна.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація