Відбувся семінар-практикум щодо впровадження в області системи електронних державних закупівель "ProZorro"

У Сєвєродонецьку відбувся семінар-практикум щодо впровадження в області системи електронних державних закупівель «ProZorro», організаторами якого виступили Луганська облдержадміністрація — Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Відкриваючи семінар, перший заступник голови облдержадміністрації Єлизавета Пушко-Цибуляк наголосила на необхідності впровадження системи «ProZorro», що безумовно забезпечить прозорість закупівель товарів та послуг за бюджетні кошти та зменшить їх корупційну складову.

У заході взяли участь понад 300 учасників, серед яких начальники управлінь економіки, відділів, розпорядники бюджетних коштів та голови тендерних комітетів державних закупівель у сфері охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства та представники місцевих товаровиробників, що здійснюють або планують здійснити поставки продуктів харчування, інших товарів, робіт, послуг до бюджетних установ.

Були представлені навчальні презентації торгівельних майданчиків: «ProZorro», PROM.UA, e-tender, NEWTEND та dzo.com.ua. Також під час семінару-практикуму обговорювалися питання реформи публічних закупівель в Україні.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація