На рівні кожної місцевої ради має бути створена проукраїнська коаліція - Президент

Президент Петро Порошенко назвав надзавданням цих місцевих виборів створення проукраїнської коаліції всередині країни.

«Мені з моєю командою вдалося створити проукраїнську коаліцію у світі: на початку — європейську, потім — трансатлантичну, зараз — глобальну. Тепер наше спільне завдання створити проукраїнську коаліцію всередині України, яка би не намагалась відволікти увагу якимись дрібницями, а реалізовувала програму реформ, які записані в Коаліційній угоді», — заявив Президент.

«Я дуже пишаюся тим, що внаслідок парламентських виборів нам вдалося створити проєвропейську і проукраїнську коаліцію у Верховній Раді. «Я наголошую і звертаюся із проханням до всіх виборців — допомогти створити проукраїнську коаліцію в кожній місцевій раді, не дати можливості комусь розхитати ситуацію», — заявив Петро Порошенко.

Президент також відзначив, що повноваження новообраних місцевих рад будуть значно більшими: на 40% збільшуються місцеві бюджети, зростає роль місцевого самоврядування щодо бюджетної, податкової політики та визначення позицій щодо соціально-економічного розвитку території. За словами Президента, «саме тому громадяни мають більш відповідально ставитися до цих людей, прийти і проголосувати».

Глава держави також відзначив важливість аналізу виконання Коаліційної угоди. «Вже наближається рік, і за підсумками року ми маємо зробити максимум того, щоб виконати все, що там записано», — наголосив Президент, додавши, що за його оцінками, виконано поки що близько 30 відсотків.

Президент наголосив, що ми просто не можемо собі дозволити не імплементувати реформи. «Той, хто стає перешкодою на шляху реформування України, має понести відповідальність. Це компетенція коаліції, і коаліція має мати з цього приводу, нарешті, дуже серйозну розмову», — вважає Глава держави.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація