Порядок забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням

Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» від 31.03.2015 № 200 було ухвалено порядок забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Для отримання путівки в цьому році необхідно стати на облік до управління праці та соціального захисту населення та подати наступні документи:

-заяву;

-медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

-копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

-документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

- наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

- довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

- рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередньо участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

- довідка про обставини травми (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);

- витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

Звертатися треба до управління праці та соціального захисту населення, районних, районних у м. Києві держадміністрацій та виконавчих органів міських рад за зареєстрованим місцем проживання, фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).

Безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування забезпечуються інваліди війни з числа учасників антитерористичної операції та учасники бойових дій, які безпосередньо брали участь під час проведення антитерористичної операції.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація