У Лисичанську планують побудувати содовий завод

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко зустрівся з представниками Державного науково-дослідницького і проектного інституту основної хімії «Ніохім». За дорученням Кабінету Міністрів України представники інституту приїхали розглянути та вивчити питання, пов’язані із виробництвом соди на території Луганської області, а саме в Лисичанську.

«Ми приїхали, щоб подивитися наскільки вигідно вкладати нашій державі кошти у відродження виробництва соди на Луганщині. У Лисичанську було дуже велике підприємство з виробництва соди. Ми би хотіли поїхати і на місці побачити, що нам краще робити — будувати поряд нове, чи відроджувати старі потужності», — сказала директор інституту Ірина Довгалюк.

«В Україні практично відсутні підприємства з виробництва соди, тому будівництво подібного об’єкту важливе для всієї країни. Зі свого боку ми пропонуємо побудувати не тільки завод, а й індустріальний парк. Тобто ще низку підприємств, заводів, що будуть пов’язані циклом виробництва», — відзначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація