Платники Лисичанського регіону перерахували до бюджетів усіх рівнів майже 93 млн. грн.

«За п’ять місяців поточного року до бюджетів усіх рівнів від платників податків Лисичанського регіону надійшло 92,5 млн. грн., що на 8,7 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року» — про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

Вона зауважила, що фахівцями інспекції здійснюється цілий комплекс заходів, направлених на добровільне та своєчасне наповнення бюджету. Так, з початку року платниками міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля перераховано податків та зборів у сумі 35,4 млн. грн. — до державного бюджету та 57,1 млн. грн. — до місцевого бюджету.

Основні джерела наповнення бюджету склали: податок на додану вартість — 7,0 млн. грн.; податок на прибуток — 3,2 млн.грн.; акцизний податок — 1,5 млн. грн.; податок на доходи фізичних осіб — 61,9 млн. грн.; плата за землю — 3,2 млн. грн.; єдиний податок — 3,2 млн. грн.; військовий збір — 6,4 млн. грн.; акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів — 3,2 млн. грн.

«Налагодження партнерських відносин, спрямованих на підвищення податкової культури, сприяє добровільній сплаті податкових платежів», — відзначила Ніна Миколаївна, та нагадала, що відповідно до Податкового кодексу України до місцевих податків і зборів належать: податок на майно, єдиний податок, збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську