Відкритий урок у Лисичанській ДПІ

З метою формування загальних уявлень про сферу оподаткування та формування активної позиції свідомого громадянина — платника податків в майбутньому, у ДПІ м. Лисичанська було проведено відкритий урок на тему: «Від учня податкового класу до зразкового платника податків».

В.о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко розповіла школярам про види та основні елементи податків, загальні умови та етапи обчислення і сплати податків і зборів, а також про важливість та необхідність декларування громадянами майнового стану та право на отримання податкової знижки за навчання.

Вона зауважила, що без податків не може існувати медицина, освіта, розвиватись культура, виплачуватись зарплати та пенсії. Кожен громадянин повинен розуміти, що сплата податку є важливим громадянським обов’язком.

Людмила Величко — завідувач інформаційно-комунікаційного сектору ДПІ розповіла про Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Майбутнє країни — у мріях дитини» та підсумки його проведення у цьому році, запросила учнів долучитися до цього конкурсу у майбутньому. Також вона приділила увагу і такому питанню, як: «Яку освіту потрібно отримати для того, щоб стати податківцем?». Вона зазначила, що це повинна бути повна вища юридична чи економічна освіта, адже це — основа формування податкової культури.

Школярі уважно слухали і брали активну участь в обговоренні питань, які їх цікавлять. За їх словами, вонизробили для себе висновок на майбутнє: «Податки є запорукою добробуту держави, тому сплачувати їх необхідно добровільно, вчасно та в повному обсязі».

На завершення зустрічі школярі подякували податківців за таку зустріч і гарне враження від цікавої та фахової розмови.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську