45 мільйонів гривень надійшло в бюджет від платників Лисичанського регіону

«За перший квартал поточного року платниками податків Лисичанського регіону до зведеного бюджету спрямовано 45,0 млн. грн.» — про це повідомила в. о. начальника ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

Вона зауважила, що фахівцями інспекції здійснюється цілий комплекс заходів, направлених на добровільне та своєчасне наповнення бюджету. Так, з початку року платниками міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля перераховано податків та зборів у сумі 18,8 млн. грн. — до державного бюджету та 26,2 млн. грн. — до місцевого бюджету.

Основні джерела наповнення бюджету склали: податок на додану вартість — 4,2 млн. грн.; податок на прибуток — 3,2 млн. грн.; акцизний податок — 0,8 млн. грн.; податок на доходи фізичних осіб-27,4 млн. грн.; плата за землю -1,7 млн. грн.; єдиний податок-1,9 млн. грн.; військовий збір — 3,0 млн. грн.; акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів — 1,4 млн. грн.

«Налагодження партнерських відносин, спрямованих на підвищення податкової культури, сприяє добровільній сплаті податкових платежів», — відзначила Ніна Миколаївна, та нагадала, що відповідно до Податкового кодексу України до місцевих податків і зборів належать податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиний податок, збір за паркування та туристичний збір.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську