Нагальним питання застосування РРО був присвячений семінар у ДПІ м. Лисичанська

Днями у ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар присвячений питанню застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) при проведенні готівкових розрахунків. На семінарі були присутні юридичні та фізичні особи, платники єдиного податку 3-ї групи міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля.

Зі вступним словом до присутніх звернулася заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Анатоліївна Філімонова. Вона розповіла про зміни у законодавстві, яке регулює застосування РРО та акцентувала увагу на тому, що: законом України № 71-VIII внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема з 1 липня 2015р. передбачено обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій. А з 1 січня 2016р. контрольно-касові апарати повинні обов’язково застосовувати фізичні особи-підприємці платники єдиного податку другої групи, крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, реалізують товари в роздрібній торговій мережі через пересувні засоби.

Про умови застосування РРО платниками податків, працюючих на спрощеній системі оподаткування присутнім на семінарі доповіла в. о. начальника відділу контролю за проведенням розрахункових операцій ГУ Міндоходів у Луганській області Світлана Прокопченко.

Порядку реєстрації РРО була присвячена доповідь старшого державного ревізора-інспектора відділу доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанску Євгена Касатова.

З умовами придбання реєстраторів розрахункових операцій та їх технічного обслуговування в центрах сервісного обслуговування РРО «Мартинюк», ТОВ «Електронні системи» та МПП «Прінт» присутнім розповіли власник центру сервісного обслуговування РРО «Мартинюк» Євген Мартинюк, представник центру сервісного обслуговування РРО ТОВ «Електронні системи» Юрій Єрмоленко та представник центру сервісного обслуговування РРО МПП «Прінт» Роман Наугольний.

Особливу увагу на семінарі було приділено і відповідям на запитання учасників семінару.

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську