ДПІ у м. Лисичанську інформує

До уваги платників податків — юридичних осіб!

З 1 січня 2015 року Законом України від 28 грудня 2014 року N 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» запроваджено транспортний податок. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування, а базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

Платники податку — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування деклараціюз розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Сплачується податок юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

За додатковою інформацією можна також звернутись по телефону7-10-36,або безпосередньо в ДПІ у м. Лисичанську в кімнату № 43.

До уваги платників податків!

З початку 2013 року набули чинності норми абзаців другого та третього п.7 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі — Закон № 265) щодо надання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (далі — РРО) до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналів зв’язку за технологією Національного банку України. Так, з 01.01.2015 року, відповідно до Закону України від 04 липня 2013 року № 406 VII п. 7 ст. 3 Закону № 265 суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані подавати до органів доходів і зборів звітність, пов’язану із застосуванням РРО та РК, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації по дротових, або бездротових каналах зв’язку.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати до органів доходів і зборів по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті РРО, або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти ), повинні подавати до органів доходів і зборів по дротових, або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або у безготівковій формі, або про обсяг операцій, з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених РРО.

Порядок передачі інформації до органів доходів і зборів по дротових, або бездротових каналах зв’язку встановлюється органом доходів і зборів на базі технології, розробленої Національним банком України та погодженої центральним органом виконавчої влади , що реалізує державну податкову політику. Крім того, відповідно до п.8 Прикінцевих положень Закону № 265 з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), РРО з купівлі-продажу іноземної валюти.

Наказом Державної фіскальної служби від 26.12.2014 № 399 затверджено останню редакцію Державного реєстру РРО, яка містить 118 моделей РРО. Роботи по доопрацюванню ваших РРО для виконання вищезазначених технічних вимог повинні виконати відповідні центри сервісного обслуговування РРО. За більш детальної інформацію, звертайтесь будь ласка до ваших центрів сервісного обслуговування.

За додатковою інформацією можна також звернутись по телефону7-11-68,або безпосередньо в ДПІ у м. Лисичанську в кімнату № 22.

До уваги платників податків!

У зв’язку з тим, що з 1 січня 2015 року вступив в силу Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», згідно якого внесено зміни до Податкового кодексу України, а саме до розділу VI. Акцизний податок ст.212 додано п. 212.1.11 «платниками податку є. особа — суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість), у розмірі 5 відсотків», та п. 212.3.1 1"Особи — суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарівне пізніше граничного терміну подання декларації акцизного податку за місяць, в якому здійснюється господарська діяльність", ДПІ у м. Лисичанську доводить до Вашого відома, що реєстрація контролюючими органами таких платників, як платників акцизного податку здійснюється автоматично при поданні ними декларації з акцизного податку до контролюючих органів, які обслуговують адміністративно — територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу підакцизних товарів. Отже, декларації щодо податкових зобов’язань, по сплаті акцизного податку від реалізації підакцизних товарів на пунктах продажу , розташованих у м. Лисичанську, подається до ДПІ у м. Лисичанську, та відповідно зобов’язання сплачуються до місцевого бюджету м. Лисичанська.

За додатковою інформацією можна також звернутись по телефону7-11-68,або безпосередньо в ДПІ у м. Лисичанську в кімнату № 19.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську