Щодо збільшення граничних строків подання податкової звітності

На підставі:

  • — Указа Президента України від 14.04.2014 р., Рішення Ради національної безпеки i оборони України від 13.04.2014 р. «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози i збереження територіальної цілісності України»;
  • — п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України;
  • — п. 102.6 ст. 102 Податкового кодексу України;
  • — наказу Державної податкової адміністрації України від 24.12.2010 № 1044

продовження граничних строків для подання податкової декларації здійснюється якщо платник податків був позбавлений можливості у визначений Кодексом строк виконати грошове зобов’язання та/або скористатися податковими правами, що було пов’язано з обставинами непереборної сили, підтвердженими документально.

Документальним підтвердженням дії обставин непереборної сили є, зокрема, підтвердження Торгово-промислової палати України про настання обставин непереборної сили на території України, яке видається зазначеним органом на відповідне звернення платника податку.

З метою продовження граничних термінів подання податкової звітності у зв’язку з неможливістю подання такої звітності внаслідок дії обставин непереборної сили платник податку зобов’язаний протягом тридцяти календарних днів, наступних за днем закінчення обставин непереборної сили, звернутись до податкового органу за місцезнаходженням з відповідною заявою та документальним підтвердженням, отриманим від Торгово-промислової палати України.

Штрафні санкції, визначені Податковим кодексом, не застосовуються протягом строків продовження граничних строків подання податкової декларації згідно з п. 102.6 ст. 102 Податкового кодексу України.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську