З початку року лисичанами отримано 771 електронний ключ цифрового підпису

«По лисичанському регіону клієнтами регіонального Акредитованого центру сертифікації ключів м. Сєвєродонецька стали 2530 суб’єктів господарювання міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля. З початку поточного року було отримано 771 безкоштовних електронних ключів»- про це повідомила начальник відділу ІТ та обліку платників ДПІ у м. Лисичанську Світлана Віблая.

За її словами — «Електронні ключі цифрового підпису мають широкі функціональні можливості. Використовуючи власний цифровий підпис, платники можуть не тільки надавати податкову звітність, оформляти декларації (у т. ч. і митні), але й звітувати до органів статистики. Спосіб електронного звітування дозволяє, у значній мірі, зекономити робочий час, автоматизувати обробку податкової звітності, скоротити терміни на проведення перевірок».

Вона акцентувала увагу на тому, що у випадку зміни облікових даних у платника (зміна посадової особи, податкової адреси тощо), платнику потрібно отримати нові посилені сертифікати відкритих ключів на посадових осіб, які матимуть право підписувати документи, та переукласти договір про визнання електронних документів. Строк — до моменту подання наступної електронної звітності.

Нагадаємо: отримати ключі електронного цифрового підпису громадяни міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля можуть в Акредитованому центрі сертифікації ключів у м. Сєвєродонецьку. Консультації та вичерпну інформацію з цього питання можна отримати по телефонам: у м. Сєвєродонецьку(06452) 4-02-69 та у ДПІ м. Лисичанська(06451) 4-27-47.

Шановні платники податків міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля! Отримайте електронний ключ безкоштовно та відчуйте переваги користування сучасним засобом телекомунікаційного зв’язку!

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області