ГНИ в г. Лисичанске информирует

Почти 80 млн.грн. единого налога уплатили в бюджет «упрощенцы» на Луганщине

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: на Луганщине «упрощенцы» уплатили в бюджет почти 80 млн.грн. единого налога. По словам и.о. начальника Главного управления Миндоходов в Луганской области Василий Папу,- это превышает поступления января-апреля прошлого года на 2,3 млн. грн.

«Сегодня подавляющее большинство субъектов хозяйствования — физических лиц области работает на упрощенной системе налогообложения, — отметил Василий Папу. — Предпринимателей привлекают простые и прозрачные правила и возможности, которые она предоставляет. В частности, „упрощенцы“ освобождаются от уплаты некоторых налогов и сборов, а плательщики первой и второй групп предоставляют отчеты в органы доходов и сборов только раз в году».

Василий Папу рассказал, что в области количество плательщиков единого налога превышает 50 тыс. Самой многочисленной среди «упрощенцев» является вторая группа — 26,4 тыс. человек, или 52 проц. К первой группе упрощенной системы налогообложения относятся более 15 тыс. предпринимателей, к третьей — почти 9 тыс. и к пятой — 25 субъектов хозяйствования.

Более 24 тыс. бутылок алкогольных напитков изъяли из незаконного оборота

перативники Миндоходов на Луганщине

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: в рамках выполнения поручения заместителя Министра доходов и сборов Украины Владимира Хоменко о проведении операции «Акциз-2014» ГУ Миндоходов в Луганской области проводит мероприятия по детенизации рынка подакцизных товаров. В течение активной фазы операции «Акциз-2014» сотрудники следственно-оперативных подразделений из незаконного оборота изъяли более 24 тыс. бутылок алкогольных напитков, 1,3 тыс. литров спирта, а также 25 тыс. пачек табачных изделий. Кроме того, изъято 8 тыс. штук рекламных стикеров с изображением «Казачка-АСА». Прекращена деятельность 2 незаконных производств алкогольных напитков. За этот период открыто 4 уголовных производства, связанны с незаконным оборотом подакцизных товаров (ст. 204 Уголовного кодекса Украины).

По словам специалистов Миндоходов, проведенные оперативниками мероприятия позволяют заполнить полки торговых сетей легально изготовленными алкогольными напитками и табачной продукцией, что уже существенно увеличило поступления средств от уплаты акцизного налога в бюджет государства.

Более 14 тыс. электронных ключей получили плательщики на Луганщине

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: на Луганщине плательщики получили более 14 тыс. электронных ключей. По словам и.о. начальника Главного управления Миндоходов в Луганской области Василия Папу, сегодня ключи электронной цифровой подписи пользуются значительным спросом среди представителей бизнеса и граждан региона.

«Плательщики все активнее используют в своей деятельности IT-технологии и предпочитают виртуальную коммуникацию с органами доходов и сборов с помощью электронного ключа, — сказал Василий Папу. — Наиболее активно этим сервисом пользуются физические лица-предприниматели. С начала года они получили 11 тыс. усиленных сертификатов электронных ключей. Юридическим лицам за этот период выдано почти 3 тыс. цифровых подписей».

Василий Папу подчеркнул, что сфера применения подписи не ограничивается предоставлением отчетности в органы доходов и сборов области, статистики и Пенсионного фонда Украины. Ключи, которые бесплатно выдают пункты регистрации аккредитованного Центра сертификации ключей, позволяют заключать различные договоры с другими лицами в электронной форме и вести личную переписку, что гарантирует полную ее конфиденциальность.

Напомним, усиленные сертификаты открытых ключей предприятия, учреждения, организации и физические лица могут бесплатно получить в пунктах регистрации аккредитованных центров сертификации электронных ключей, которые действуют в Луганске, Северодонецке, Свердловске, Красном Луче, Алчевске и Старобельске.

Про доступ до публічної інформації

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: правові засади доступу до публічної інформації визначені Законом України від 13.01.2011р. № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації».

Відповідно до цього Закону публічна інформація — це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Згідно із статтею 19 Закону запит на інформацію — це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Звертаємо увагу, у запиті має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Для отримання публічної інформації запитувачу необхідно подати відповідний запит на інформацію, який може бути індивідуальним або колективним, а також може подаватись в усній, письмовій чи іншій формі (поштою за адресою: 93113, м. Лисичанськ, вул. Свердлова, буд 347), факсом або телефоном ( (064 51) 7-11-81 або (064 51) 7-02-61), електронною поштою (Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. ), або особисто до спеціалістів відділу обслуговування платників податків за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова, буд. 347, кім 35 (3 поверх).

Як розпочати власну справу

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області нагадує: щоб зареєструвати підприємницьку діяльність шляхом створення юрособи, засновники або уповноважена ними особа мають подати державному реєстратору за своїм місцезнаходженням такий комплект документів: 1) заповнену реєстраційну картку (форма 1); 2) рішення засновника про створення (оригінал, ксерокопія або звірена копія); 3) два примірника установчих документів; 4) документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи; 5) документи, що підтверджують структуру внесків у формуванні власності юридичної особи.

Для державної реєстрації (далі-ДР) фізособи-підприємця державному реєстраторові за місцем проживання фізособи подаються наступні документи: 1) заповнена реєстраційна картка (форма 10); 2) копія документа, що засвідчує реєстрацію фізособи-платника у Державному реєстрі; особи, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером власного паспорта, — копію паспорта; 3) документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору за проведення ДР фізособи.

За проведення реєстраційних процедур сплачується реєстраційний збір: для юросіб — 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень); для фізичних осіб — 2 неоподатковувані мінімуми (34 гривні).

Термін ДР юросіб — не більше як 3 робочі дні; фізосіб — не більше ніж 2 робочих дні з дати надходження документів для проведення ДР.

Державний реєстратор у день ДР юрособи та не пізніше наступного робочого дня з дати ДР фізособи — підприємця зобов’язаний передати відповідним органам статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України відомості з реєстраційної картки таких суб’єктів, що є підставою для взяття їх на облік у зазначених органах.

Підтвердженням того, що суб’єкта господарювання (юрособа, структурний підрозділ, фізособа) взято на облік як платника податків і зборів у вищезазначених державних органах, є виписка з Єдиного державного реєстру, яка надсилається (видається) державним реєстратором таким суб’єктам не пізніше наступного робочого дня після отримання від органів статистики, доходів і зборів, Пенсійного фонду України даних про взяття їх на облік.

ДР юр — та фізосіб — підприємців проводиться відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» від 15.05.2003р. № 755-IV.

При виїзді за кордон на постійне місце проживання

ДПІ у м. Лисичанську звертає увагу, що відповідно до вимог пункту 179.3 статті 179 Податкового кодексу України платники податку — резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до органу державної податкової служби податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Орган державної податкової служби протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур.

Форма такої довідки затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2012 року № 1401. Порядок застосування цього пункту визначено Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2010 року № 1243.

Консультації із зазначеного питання можна отримати у Центрі обслуговування платників податків при ДПІ у м. Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул. Свердлова,347, 1 поверх, з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 та за телефоном7-11-81.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області