Своєчасна сплата єдиного внеску вбереже від відповідальності

«З початку 2014 року платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування лисичанського регіону перерахували на відповідні рахунки 117 456,3 тисяч гривень. Так, лише у квітні 2014 цього року до ДПІ у м. Лисичанську надійшло 911 звітів з єдиного внеску, з яких за допомогою систем електронного звітування — 785, у паперовому вигляді — 26 звітів. Також, на сьогоднішній день, сформовано та вручено боржникам 1 249 вимог по сплаті боргу на загальну суму 68 038,9 тисяч гривень, з яких: 1003 вимоги на суму 4 610,8 тисяч гривень вручено фізичним особам-підприємцям та 246 вимог на суму 63 428,1 тисяч гривень — юридичним особам » - про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

За її словами«У разі несвоєчасної (або не в повному обсязі) сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність. При цьому, суми ЄСВ, своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, встановлені законом, є недоїмкою. За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ, а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення».

Нагадуємо: звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. . Рахунки, відкриті Міндоходів в органах Держказначейства, розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри» за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki-reestri-perelik/reestri/111543.html.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області