Аргумент податківців один - Закон

«З початку поточного року фахівцями відділу податкового аудиту ДПІ у м. Лисичанську проведено 28 позапланових перевірок. За результатами здійснених перевірок донараховано до бюджетів усіх рівнів 5030,0 тис. грн., з яких: податку на прибуток — 86,2 тис. грн.; податку на додану вартість — 4943,2тис.грн.; інших податків-1,0тис.грн.» — про це повідомила начальник відділу податкового аудиту ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Ольга Кирюхіна.

За її словами — по результатам перевірок підприємств — «транзитерів», які формують «ризиковий» кредит для третіх осіб встановлено відсутність реального здійснення господарських операцій на суму завищення податкових зобов’язань з податку на додану вартість (ПДВ) у розмірі 50 858,0 тис. грн.; на суму завищення податкового кредиту з ПДВ у розмірі 42 687,0 тис. грн.; завищено валові витрати, та витрати, що впливають на визначення об’єкта оподаткування з податку на прибуток у сумі 192 298,0 тис.грн.; завищено валові доходи та доходи, що впливають на визначення об’єкта оподаткування з податку на прибуток у сумі 228 659,0 тис.грн. Акти, у яких відображено відсутність реального здійснення господарських операцій направлені по ланцюгу постачання до підприємств — «вигодонабувачів».

«Боротьба зі злочинними схемами у сфері оподаткування, ліквідування схем мінімізації, виявлення та припинення зв’язків тіньовика і замовника послуг, фірм з ознаками фіктивності — всі ці питання залишаються на постійному контролі лисичанських аудиторів. І аргумент податківців один — Закон» — впевнена Ольга Кирюхіна.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області