Про декларування доходів та об’єднання звітності з ПДФО та ЄСВ на сеансі "гарячої лінії"

Актуальним питанням адміністрування та сплати єдиного соціального внеску та декларуванню доходів громадян за 2013 рік було присвячено «гарячу лінію» яку провів начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську Сергій Макаренко.

Відповідаючи на запитання Сергій Олександрович повідомляв і про те, що вже найближчим часом Міністерство доходів і зборів планує впровадити єдину звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску та закликав усіх зацікавлених представників громадськості до обговорення варіантів об’єднання звітності, розроблених за дорученням міністра фахівцями відомства.

За словами Сергія Макаренко: «Об’єднання звітності дозволить скоротити документообіг для підприємств та самозайнятих громадян, а також зменшить витрати часу на виконання процедур сплати податків», то ж пропонується уніфікація не тільки документообігу, а й бази даних щодо платників податку з доходів фізичних осіб (ПДФО) та єдиного соціального внеску (ЄСВ). Що стосується безпосередньо об’єднаного звіту, то на розсуд підприємців виносяться два варіанти: приєднання відомостей про сплату ЄСВ до загальної декларації про доходи або, навпаки, внесення записів про нарахування ПДФО до звітності зі сплати єдиного внеску.

Пропозиції та зауваження щодо ініціативи Міндоходів можна направляти на електронну адресу: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. , крім того, Міндоходів пропонує взяти участь в анкетуванні щодо проекту нової форми звітності з ПДФО та ЄСВ: http://minrd.gov.ua/diyalnist-/dpa-i-gromadskist/gromadske-obgovorennya/mijvidomcha-ekspertna-rada-/130634.html

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області