Електронне звітування набуває все більшої популярності серед платників ЄСВ

«З початку адмінреформи платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування лисичанського регіону перерахували на відповідні рахунки 417 304,5 тисяч гривень.

Лише у січні поточного року до ДПІ у м. Лисичанську надійшло 868 звітів з єдиного внеску, з яких за допомогою систем електронного звітування — 733, у паперовому вигляді — 135 звітів. Також, протягом січня місяця, сформовано та вручено боржникам 99 вимог на сплату боргу на загальну суму 61 604,4 тисяч гривень, з яких: 40 вимог на суму 113,9 тисяч гривень вручено фізичним особам-підприємцям та 59 вимог на суму 61490,5 тисяч гривень — юридичним особам » - про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

За її словами — «Ефективність проведеної адмінреформи спростила процес взяття на облік платників, оскільки облікування платників податків та платників єдиного внеску здійснюється відтепер в одному органі за принципом єдності реєстраційних процедур».

Також, зауважила Ірина Філімонова, — сервіс електронного звітування набуває все більшої популярності серед платників ЄСВ. Щоб ним скористатися платникам достатньо лише отримати в Міндоходів безкоштовний електронний ключ та завантажити відповідне програмне забезпечення. А надсилати звітність в електронному вигляді потрібно на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області