У ДПІ м. Лисичанська відбувся семінар

У ДПІ м. Лисичанська відбувся загальний семінар для міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля. Семінар був присвячений «Актуальним питанням оподаткування. Звітності в електронному вигляді. Декларуванню доходів громадян» та іншим нагальним питанням сьогодення.

Головував на семінарі заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Богдан Михайлович Хома. Під час виступу посадовець приділив увагу питанню протидії корупції та хабарництву в органах Міндоходів, нагадав номера телефонів, за якими можна повідомити про корупційні діяння або неправомірні дії працівників відомства, про можливість вступу до Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» та розповів присутнім про нові сервіси Міндоходів. Зокрема він повідомив, що платники податків завдяки новим електронним сервісам можуть контролювати стан власних розрахунків з бюджетом і навіть перевірити податкову добропорядність потенційних партнерів по бізнесу. Підприємці, які подають звітність в електронному вигляді, отримують оперативну інформацію про наявність у них непогашених боргів. За бажанням платника йому може бути надано документ, що підтверджує відсутність у нього боргів. Процедура подачі звітності в електронному вигляді - надійна і зручна. Потрібно мати лише відповідне програмне забезпечення та сертифікат електронного цифрового підпису («електронний ключ»), що видається безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації ключів у м. Сєвєродонецьку. Процес отримання такого ключа займає декілька хвилин при наявності всіх необхідних документів.

У семінарі також приймали участь директор Лисичанської міської Виконавчої Дирекції Луганського обласного відділення ФСС з ТВП — Вікторія Масуліс з доповіддю на тему: «Актуальні питання по загальнообов’язковому соціальному страхуванню з тимчасової втрати працездатності» та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лисичанського міського центру Зайнятості Наталія Брицька з докладом про «Механізм компенсації єдиного соціального внеску згідно Закону України «Про зайнятість населення».

Наприкінці семінару завідувач інформаційно-комунікаційного сектору ДПІ Людмила Величко приділила увагу правам громадян на звернення до органів Міндоходів, доступу до публічної інформації та актуальності і можливості передплати на податкові видання — «Вісник» та «Налоговый калейдоскоп».

Зустріч пройшла у доброзичливій та конструктивній атмосфері. Було надано відповіді на усі поставлені запитання та визначено формат подальшого співробітництва.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області