ГНИ в г. Лисичанске информирует

Не позднее 10 февраля 2014 года нужно подать годовой отчет по ЕСВ

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области напоминает: физические лица-предприниматели, в том числе те, которые осуществляют деятельность на упрощенной системе налогообложения, обязаны не позднее 10 февраля 2014 года подать в органы Миндоходов отчет об уплате единого взноса в 2013 году. При этом отчетным периодом для этой категории плательщиков является календарный год.

Предприниматели на общей системе налогообложения подают отчет по форме в соответствии с приложением 5 (титульный лист, таблица 1) Порядка формирования и подачи отчета, а «упрощенцы» - в соответствии с приложением 5 (титульный лист, таблица 2).

Предприниматели, которые в течение отчетного периода переходили с одной системы налогообложения на другую – подают один отчет в соответствии с приложением 5 (титульный лист, таблицы 1 и 2).

На сумму более 8 млрд. грн.зарегистрировали налоговых накладных в Едином реестре плательщики Луганщины

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: в январе-декабре 2013 года регистрацию налоговых накладных с суммами НДС более 10 тыс. грн. осуществили более 3 тыс. плательщиков региона. Они зарегистрировали более 104 тыс. налоговых накладных на общую сумму более 8 млрд. грн. По словам специалистов, регистрация накладной в Едином реестре (ЕРНН) является своеобразной защитой плательщика от нечестных контрагентов.

Напомним, что обязательная регистрация налоговых накладных в Едином реестре плательщиками НДС-продавцами введена с 1 января 2011 года. Для удобства плательщиков регистрация вводилась поэтапно, сначала регистрировались документы, в которых сумма налога на добавленную стоимость в одной налоговой накладной составляла более 1 млн. грн. С 1 апреля 2011 года - более 500 тыс. грн., с 1 июля 2011 года - более 100 тыс. грн. и с 1 января 2012 года - более 10 тыс. грн.

«Электронном кабинете» отныне можно формировать налоговую отчетность

ГНИ в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области сообщает: на веб-портале Министерства доходов и сборов начал работу новый онлайновый сервис - «Электронный кабинет налогоплательщика». Теперь каждый плательщик имеет возможность обустроить свое персональное автоматизированное рабочее место, где будет фиксироваться вся информация о его расчеты с бюджетом. При этом работать в кабинете можно с любого компьютера, подключенного к сети Интернет.

Новый сервис ориентирован на удобство и помощь налогоплательщику в формировании его налоговых отчетов и своевременной уплате средств в бюджет. Так, в своем «Электронном кабинете» плательщик сможет подготовить, заполнить и отправить отчетность в электронном виде и сразу же получить квитанцию о ее принятии (или непринятии). А для удобства налоговая отчетность будет подаваться одним пакетом, то есть декларация со всеми приложениями. На каждый принятый пакет документов отправляется одна квитанция о принятии декларации. Кроме того, возможности сервиса позволяют плательщикам просматривать свои данные о состоянии расчетов с бюджетом на конкретную дату и прогноз относительно платежей до конца текущего года. О предельные сроки представления документов и уплаты налогов напомнит «Календарь плательщика», в котором автоматически цветом обозначаются представленные документы и те сроки, которые приближаются.

Войти в «Электронный кабинет» можно по адресу: kpp.minrd.gov.ua или по гиперссылке «Электронный кабинет налогоплательщика» на портале Миндоходов, авторизовавшись при помощи электронной цифровой подписи. В случае отсутствия такого ключа, получить его можно бесплатно в пунктах регистрации аккредитованного Центра сертификации электронных ключей в Луганске, Северодонецке, Свердловске, Красном Луче, Алчевске и Старобельске. С подробной инструкцией по работе «Электронного кабинета» можно ознакомиться на главной странице, в которой пошагово расписаны этапы работы с системой. Можно получить консультацию относительно функционирования сервиса по тел. (044) 323-01-11, 067-555-01-11, 066-555-01-11.

Государственная налоговая инспекция в г. Лисичанске ГУ Миндоходов в Луганской области

На публічне обговорення Міндоходів виносить Концепцію реформи декларування доходів громадян

Міністерство доходів і зборів України запрошує громадськість долучитися до обговорення  концепції реформи декларування доходів громадян. В основу концептуальних засад реформи, які ми пропонуємо до обговорення, покладені найкращі  світові практики  декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб. Разом з нашими партнерами – аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers – ми уважно вивчили та проаналізували досвід та принципи декларування, що застосовуються у найбільш провідних країнах світу, зокрема, у США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Швейцарії, Італії, Австралії, Новій Зеландії, Сінгапурі та інших. Підкреслюємо, ми пропонуємо до обговорення не готовий законопроект, а  концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.

Зокрема, ми прагнемо почути  думку громадськості, по-перше, з  питання розумного обмеження «загальності». Звичайно, що процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні. Ми повинні разом обрати критерії для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації», якою ми пропонуємо  підвести рису під минулим і почати взаємовідносини із платниками  з чистого аркуша, спираючись на взаємну довіру та повагу.

Ці та інші елементи реформи ми закликаємо громадськість разом проаналізувати, щоб сконструювати найбільш оптимальну для України  модель декларування доходів.

Ми закликаємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу. Зі свого боку запевняємо, що жодне рішення не буде прийняте, жоден законопроект не буде сформований без врахування вашої думки.

Ми розуміємо всю важливість цієї реформи для суспільства, тому готові працювати над нею стільки, скільки буде потрібно.

Міністерство безкомпромісне лише в одній тезі: ця реформа потрібна українському  суспільству.  Українці   вже  довели свою громадянську зрілість та готовність жити за європейськими стандартами. Ми маємо  втілювати такі стандарти в усіх аспектах нашого життя, в тому числі і у сфері податкових стосунків між громадянином і державою. Це є необхідною умовою для підвищення рівня податкової культури і фінансової грамотності у суспільстві.

Реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива  з точки зору боротьби   з тіньовою економікою та корупцією.  Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку і не матимуть двостороннього характеру.

Крім того, ми очікуємо, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.

Запевняємо, що Міністерство доходів і зборів зробить усе необхідне, щоб зробити процес  декларування максимально простим і зручним для громадян. Ми опрацьовуємо варіанти попереднього заповнення декларацій, розробляємо спрощену форму декларації та плануємо уніфікувати її з іншою  звітністю, працюємо над розширенням можливостей електронного декларування.

Ми прагнемо, щоб Міністерство сприймали не як контролера, а в якості партнера і помічника. І у громадськості, і у Міністерства єдина мета - зробити систему сплати податків соціально справедливою, підвищити взаємну транспарентність у стосунках громадян із державою.

Ми розуміємо, такі важливі реформи не впроваджуються швидко, це тривалий процес. Але розпочинати його потрібно. Головне, не боятися змін. Тільки зміни відкривають нові можливості і роблять нас сильнішими.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

Затверджено порядок отримання особами повідомлень-рішень для сплати податку на нерухомість

ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області інформує: Міністерство доходів і зборів України Наказом від 22.10.13 № 611 затвердило Порядок інформування контролюючих органів за місцезнаходженням житлової нерухомості фізичних осіб про надіслані таким платникам податків повідомлення-рішення про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Зазначеним Порядком передбачено, що контролюючий орган обчислює суму податку на нерухоме майно, яке перебуває у власності такої фізичної особи, та надсилає йому податкове повідомлення-рішення про сплату податку з відповідними платіжними реквізитами, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, та місцем його податкової адреси ( місцем реєстрації ) до 1 липня року, що настає за звітним.

Отримавши податкове повідомлення-рішення, фізичні особи мають його виконати протягом 60 днів з дня його вручення. Вказані норми викладені у статті 265 Податкового кодексу України.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області