Про права громадян на звернення до органів Міндоходів на брифінгу

«З початку року до ДПІ у м. Лисичанську від громадян надійшло 14 звернень та 1 запит на отримання публічної інформації. Також надійшло 16 звернень від юридичних осіб. Найбільш часто запитуваною була інформація щодо: контрольно-перевірочної роботи при застосуванні штрафних санкцій — 28,5 %; ухилення від сплати податків — 14,3 %; сплати податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку — 35,7 % від загальної кількості звернень; звернення з інших питань склали 21,5 % » - про це повідомив заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Богдан Хома під час проведення брифінгу для представників малого та середнього бізнесу лисичанського регіону.

Він зазначив — «Право на доступ до публічної інформації та право на звернення є окремими конституційними правами особи і мають різну юридичну природу. Цим, зокрема, пояснюється те, що порядок реалізації цих прав регулюється двома законами, а саме „Про доступ до публічної інформації“ та „Про звернення громадян“».

«У Державній податковій інспекції м. Лисичанська створено всі необхідні умови для своєчасного забезпечення громадянам права доступу до публічної інформації та кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян. Хочу нагадати усім платникам податків: з вимогами Законів України „Про доступ до публічної інформації“ та „Про звернення громадян“, порядком складання та подання запитів на інформацію та звернень громадян можна ознайомитись на інформаційних стендах в приміщенні Центра обслуговування платників на першому поверсі ДПІ у м. Лисичанську та на веб-сайті Міндоходів України: www.minrd.gov.ua і суб-сайті ГУ Міндоходів у Луганській області: www.lj.minrd.gov.ua»акцентував увагу присутніх Богдан Хома.

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області