Про легалізацію заробітної плати та важливість сплати єдиного внеску на сеансі "гарячої лінії"

Необхідності легалізації заробітної плати та погашенню заборгованості по заробітній платі було присвячено «гарячу лінію» яку провела заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську Ірина Філімонова.

Відповідаючи на запитання Ірина Анатоліївна нагадувала і за важливість та необхідність своєчасної сплати єдиного соціального внеску та відповідальність за неподання звітності по ЄСВ. Так неподання, несвоєчасне подання або ж подання не за встановленою формою звітності по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування передбачає адміністративну відповідальність для посадових осіб-платників єдиного соціального внеску. У цих випадках згідно з чинним законодавством передбачено штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 — 510 грн.). Повторне (протягом року) вчинення таких дій особою, яку було піддано адміністративному стягненню, передбачає накладання штрафу від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 — 680 грн.).

Як зауважила Ірина Філімонова: «Дана норма регламентована частиною 1 статті 26 Закону України від 08.07.2010р. № 2464 „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування“. Податкове зобов’язання — це сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету як податок або збір на підставі, у порядку та в строки, визначені податковим законодавством. Платник, який знає вимоги законодавства буде більш відповідально ставитися до сплати податків. Для того ми і проводимо низку заходів однією з яких і є проведення таких сеансів „гарячої лінії“».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області